i5 11600K vs R5 5600X sistem

• Konuyu başlatan Serush
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.287
@Serush sen ihtiyacına göre bak. Kendi kullandığım parçalardan öneri yaparsam MSI B550-A Pro ve ID Cooling SE-224-XT ikilisi 5600X sistemi adam eder. Elindeki anakartı satsan aşağı 800 TL masrafın olur. Bana iyi monitör lazım RTX 3070 sistemle bunu alamam diyorsan arada kalan 1700 TL kadar farkı da daha iyisine kullanırsın. 3060 Ti da güzel kart.

Peki hocam, monitör konusunda ne yapmamı önerirsin? LG 27GN750-B almayı düşünüyorum. Rekabetçi oyunlarda 240hzin ve 1 msin avantajını yaşayabilmek adına. LG'nin de görüntüsünün beni üzeceğini hiç zannetmiyorum ama daha demin de olduğu gibi sisteme 1080p monitör yakıştırılmıyor. 27 inch ve 1080p olmasından kaynaklı da pikseller sayılıyor vesaire deniliyor. Biraz korktum açıkçası.
Piyasadaki oyunların çoğunu oynayacağım.

@Serush bence 1080P iyidir. Bunu bu kartların 8 GB olmasına veriyorum, 2K'da VRAM kullanımı oldukça yüksek özellikle Ray Tracing açıldığında bazı oyunlarda 8 GB yetmiyor bile. 1080P 240Hz bir monitör düşünebilirsin bence hoş olur. Gelecekte ağır oyunlar çıktığında da 2K'da ayar kısma riskine karşı 1080P'de kafan rahat olur hem.

Söylediğim model hakkında düşünceleriniz neler ?

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

@Serush RTX 3070 sistem bariz daha performanslı ve kaliteli şahsen 2 seçenekten birini almam gerekse RTX 3070 sistemi seçerdim. RTX 3060 Ti sistem için, RAM ve anakart değişimi gerekiyor. Ekstra bir soğutucusu bulunmuyor. Ekran kartı performansı ortada bence RTX 3070 sistem alınması daha uzun ömürlü olacaktır. Ama illa Ryzen sistem istiyorsanız anakart ve RAM değişimi yapıp kaliteli bir soğutucu almanız gerekiyor.

@Serush RTX 3070 sistem bariz daha performanslı ve kaliteli şahsen 2 seçenekten birini almam gerekse RTX 3070 sistemi seçerdim. RTX 3060 Ti sistem için, RAM ve anakart değişimi gerekiyor. Ekstra bir soğutucusu bulunmuyor. Ekran kartı performansı ortada bence RTX 3070 sistem alınması daha uzun ömürlü olacaktır. Ama illa Ryzen sistem istiyorsanız anakart ve RAM değişimi yapıp kaliteli bir soğutucu almanız gerekiyor.
Fiyatlar çok uçacak gibi olursa mecburen 3070li sistemi seçeceğim fakat belki bir mucize olur, bunun gibi 16.000 civarında 5600xli 3070li bir sistem çıkar belki 😄

Arasındaki fiyat farkına değer mi? İleride işlemcimi geliştirecek olsam Ryzen bir tık daha mantıklı geliyor belki Intel aynı soket çıkarmayabilir. Fakat 3060 Ti yerine 3070, 590 anakart, + olarak sıvı soğutucu biraz daha cezbetti. Yakın zamanda 20.000TL'ye monitör dahil (LG 27GN750-B almayı düşünüyorum) sistem toplayacağım. Fikirlerinizi, tavsiyelerinizi (bunu alsan daha iyi olabilir, XXX yakında yeni sistem çıkaracak gibisinden) belirtir misiniz? Teşekkürler.
Kesinlikle 11600K Rtx 3070 daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı