i5 11600KF sistem parçaları uyumlu mudur?

General_Granger

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şöyle bir sistem düşünüyorum:

Intel Core i5 11600KF
ASUS B560M-P-SI
ASUS Dual RTX 3060 Ti
G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16
Crucial P2 500GB SSD
Corsair H45 120mm sıvı soğutucu
DarkFlash dlx21-mesh 650W 80+ bronz

650W PSU, Corsair H45 soğutucu ve ASUS B560M-P-SI anakart bu sistem için yeterli midir?

Son düzenleme:
@kino @Sir Benjamin @Xevanior

Anladım. Teşekkür ederim.

Peki anakart işlemciye zamanla zarar verir mi? Açıkçası ileride upgrade etmem diye böyle bir kart tercih etmiştim. Zaten şimdilik overclock düşünmüyorum. Ayrıca render vs. işleri ile uğraşmıyorum. Sadece oyun amaçlı aldım desem daha doğru olur.

Ama eğer gerçekten de ölüm kalım meselesiyse en kötü aldıktan sonra bir süre bu şekil kullanıp, ileride anakartı satıp yükseltirim diye düşünüyorum.

Zarar vermesi mümkün değil, isterseniz en kötü anakartı takın bir sorun olmaz. ASUS Prime B560M-K alırsanız sizin işinizi rahatça görür.

@General_Granger

Yavaşlatacağını sanmıyorum, 11600KF'yi taşıyabilir yüksek ihtimal. Sadece oyun oynarken yük ekran kartında olacağı için genelde, çok sorun çıkmaz. Bütün yük işlemcide olmadığı sürece bence yavaşlatmayacaktır.

@General_Granger

Yavaşlatacağını sanmıyorum, 11600KF'yi taşıyabilir yüksek ihtimal. Sadece oyun oynarken yük ekran kartında olacağı için genelde, çok sorun çıkmaz. Bütün yük işlemcide olmadığı sürece bence yavaşlatmayacaktır.
Etmeyin hocam. Az bir performans ve para farkına değmez.
Tamamdır beyler. Ben de sizin gibi düşünmüştüm. Baktım çok problem oluyor en kötü üstündekini satıp ileride başka anakart takarım ne yapayım..

Bu arada diğer arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Tamamdır beyler. Ben de sizin gibi düşünmüştüm. Baktım çok problem oluyor en kötü üstündekini satıp ileride başka anakart takarım ne yapayım..

Bu arada diğer arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
Hocam sıkıntı edeceğiniz bir durum yok rahat olun 😃 Hayırlı olsun. İllaki hoşunuza gitmezse ilerde satıp başka bir anakarta geçebilirsiniz.

Hocam sıkıntı edeceğiniz bir durum yok rahat olun 😃 hayırlı olsun. İllaki hoşunuza gitmezse ileride satıp başka bir anakarta geçebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam. Hayatımda ilk kez bu ayarda gaming masaüstü topladım onu da elime yüzüme bulaştırmaktan korktum biraz açıkçası. :)

İnternette birkaç hazır sisteme daha baktım. Onlarda da birebir bu anakarttan var ve işlemci 11600K yapılabiliyor. Gerçekten problem olsa bu seçeneği hiçbirinde sunmazlardı diye düşünüyorum.

Umarım memnun kalırım. Bakalım
@Xevanior @Sir Benjamin @kino

Merhaba arkadaşlar. Konu ile ilgili bir şey daha söylemek istiyorum.

Sistemi alırken özelleştirme kısmında önce normal 11600 aradım fakat seçeneklerde yoktu. Sonra anakartı yükselteyim bari dedim fakat Z serisi yani overclocka açık anakartlar 3000 lira gibi bir fark ekliyordu. Fiyat farkı çok fazlaydı o yüzden yükseltemedim.

İşlemci benim için önemliydi ama overclock yapmasam da olur. Çünkü overclocksuz durumda iken bile 11600 11400'den güçlü. Zaten bir de overclock masraflı bir iş. Anakart ile PSU uygun olacak ve soğutma iyi olacak. Bunları da yükseltsem 5 bin lira eklerdi.

Sonuç olarak işlemci overclocksuz durumda bu anakartta sıkıntı çıkarmazsa benim için problem yok.

Diğer arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı