i5 12.nesil - RTX 3060 sistemde oyun açınca GPU sıcaklığı 80'lere çıkıyor

mev12.a

Decapat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
i5 12.nesil
Şu zamanlarda bilgisayarımın sesinde artış fark ettim ve kontrol amaçlı oyun açıp MSI Afterburner açtım ve oyunu açar açmaz sıcaklığın 80'lere çıktığını kapattığım anda da düştüğünü fark ettim, bu oyun Thehunter: Call of The Wild ama GTA 5'te de aynı olay oldu, eskiden bu kadar ısınmıyordu. Isındıkça GPU fan hızı artıyor bu da ses yapıyor, işlemci termal macunu yeni değiştim neden böyle oluyor? Galiba sorun GPU'da.

Termalped'inizi kontrol edin. Kasanızın içi ve dışının temizliği ne durumda hocam? Bir de kasanızın hava giriş çıkışları yeterinde doğru mu bunada bir bakın.

GPU bakımını hiç yaptınız mı?

Hayır hiç GPU bakımı yaptırmadım zaten genelde vatana götürüp yaptırıyorum çoğu şeyi bilgisayarı vatandan toplamıştım.

Termalped'inizi kontrol edin. Kasanızın içi ve dışının temizliği ne durumda hocam? Bir de kasanızın hava giriş çıkışları yeterinde doğru mu bunada bir bakın.

Termalped nedir bilmiyiyorum fakat kasamın iç dış bakımını 2 ayda bir falan yapıyorum bakım derken toz almaktan bahsediyorum 4 fan var 1 tane arkada 3 tane önde ön tarafta boşluk var kasanın altında boşluk var üstünde boşluk var bir de arkasına boşluk var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı