i5-12400F- 4060 sistem vs R5 7500F RX 7600 sistem

Adenyssa

Attopat

PSU ve işlemci soğutucunun yetersiz gelmesi ve SSD 500 GB maalesef bunu alırsam değiştiremeyeceğim bir süre fakat AM5 soketle ileriye dönük diye düşündüm.

Bu sistemide düşünüyorum fakat 1700 sokete güvenmiyorum ve diğerinin DDR5 avantajı var.

Sizce nasıl bir karar alayım taksitsiz direkt peşin alacağım.

AOC 24G4X monitörüm var sistemi genel kullanımım YKS çalıştıktan sonra kafa dağıtmak amaçlı Squad ve Warzone oynamak için kullanacağım. Sayısal bölümle ilgili merak ettikleriniz veyahut nasıl sıfırdan başlayabilirim gibi sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:

PSU ve işlemci soğutucunun yetersiz gelmesi ve SSD 500 GB maalesef bunu alırsam değiştiremeyeceğim bir süre fakat AM5 soketle ileriye dönük diye düşündüm.

Bu sistemide düşünüyorum fakat 1700 sokete güvenmiyorum ve diğerinin DDR5 avantajı var.

Sizce nasıl bir karar alayım taksitsiz direkt peşin alacağım.

İleride SSD gibi şeyleri yükseltebilirsiniz ama aldığınızda 1000 TL daha verip kesinlikle bir hava soğutma alın ayrıca evet PSU konusunda Everest'e güvenmeyin 450W modelini kullandım resmen elimde patladı sistem yükseltme şansınız olmazsa ileride 4060 seçin.

İleride SSD gibi şeyleri yükseltebilirsiniz ama aldığınızda 1000 TL daha verip kesinlikle bir hava soğutma alın ayrıca evet PSU konusunda Everest'e güvenmeyin 450W modelini kullandım resmen elimde patladı sistem yükseltme şansınız olmazsa ileride 4060 seçin.

Haklısınız cidden sırf PSU'dan dolayı bile bir soğukluğum var sisteme karşı alırsamda min 3-4 ay sonra değişebilirim o parçaları pazartesi günü alacağım umarım birileri hazır sistem yayınlar o süre gelmeden.

Elimde 14 senelik Hiper 530w bi psu var aslında Everestten iyidir hala taş gibi onu bağlayabilirim belki bir süre.

Haklısınız cidden sırf PSU'dan dolayı bile bir soğukluğum var sisteme karşı alırsamdamin 3-4 ay sonra değişebilirim o parçaları pazartesi günü alacağım umarım birileri hazır sistem yayınlar o süre gelmeden.

Elimde 14 senelik Hiper 530W bir PSU var aslında Everest'ten iyidir hala taş gibi onu bağlayabilirim belki bir süre.

14 sene büyük sayı hocam biraz şans işi en son bilgisayarcıda çalışırken patronun babası kullanıyordu o PSU'yu sanırsam.

14 sene büyük sayı hocam biraz şans işi en son bilgisayarcıda çalışırken patronun babası kullanıyordu o PSU'yu sanırsam.

Belki 2.el tarafına kayabilirim ama tek tek parça bul oradan al buradan al cidden uğraşmak istemiyorum yoksa şöyle güzelinden 3080 Ti'li bir sistem dizebilirim. Herhalde dediğiniz gibi direkt 12400 lüyü alacağım acaba vatanın mağazasından direkt teslim alabiliyormuyuz bilginiz var mı?

Belki 2.el tarafına kayabilirim ama tek tek parça bul oradan al buradan al cidden uğraşmak istemiyorum yoksa şöyle güzelinden 3080 Ti'li bir sistem dizebilirim. Herhalde dediğiniz gibi direkt 12400 lüyü alacağım acaba vatanın mağazasından direkt teslim alabiliyor muyuz bilginiz var mı?

Bilgim yok ama genel olarak bir tavsiyem var vatanın hiçbir mağazasından toplatmayın 15 binlik sisteme 25 çekerler internetten alın gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı