R5 5500 - RTX 4060 vs i5 12400F - RX 6700XT sistem

Aynen kardeşim AMD Technopat'ta yavuxlkn isimli kullanıcıya 6700XT aldırmam için beni fonluyor.
DLSS yerine FSR var, hemen hemen aynı. Ayrıca 12 GB VRAM'e sahip.

Kanka RTX'in FSR DLSS'in yanında çoğu oyunda çöp gibi kalıyor. Ayrıca daha geçen yıl çıkan bir modeli değil de neden 6700 XT tercih edelim?

Aynen kardeşim AMD Technopat'ta yavuxlkn isimli kullanıcıya 6700XT aldırmam için beni fonluyor.
DLSS yerine FSR var, hemen hemen aynı. Ayrıca 12 GB VRAM'e sahip.

Ayrıca AMD ekran kartı alırsanız GPU sıcaklığınız CPU'yu geçer demeyi unutmuşum. Sıvı soğutucunuza susurluk ayranı koymadığınız sürece ekran kartınız soğumayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka RTX'in FSR DLSS'in yanında çoğu oyun da çöp gibi kalıyor ayrıca daha geçen yıl çıkan bir modeli değil de neden AMD'nin kıçı kırık 6700XT'sini tercih edelim? Neden.

Orta segmentte NVIDIA yerine AMD GPU alırsan zaten FSR'a DLSS'e ihtiyacın kalmayacak kartın saf gücü çok daha yüksek muadiline göre. Kaldı ki zaten FSR da DLSS de bozuyor görüntüyü.

Ayrıca AMD ekran kartı alırsanız GPU sıcaklığınız CPU'yu geçer demeyi unutmuşum sıvı soğutucunuza susurluk ayranı koymadığınız sürece ekran kartınız soğumayacaktır.

Anlık olarak Horizon Zero Dawn oynuyorum 1440p Ultra ayarlar upscaling kapalı, hava 33 derece kule tipi soğutucu takılı. Bilmeden sallama resmen fan boysun.

WhatsApp Görsel 2024-06-27 saat 19.52.06_83b67780.jpg

Bir de amd tarafından fonlanıyor musunuz demiş komik şey seni. Kıçı kırık diyerek zaten tarafsız biri olmadığı belli olan böyle kişileri ciddiye almayın. 6700xt saf kas gücünde 4060'ı rahat tokatlar. Dlss fsr'dan daha başarılı ancak kaç oyunda dlss var. Ayrıca fsr ilk çıktığı gibi değil makası hızlıca kapatıyor. Nvidia'nın vram cimriliğine ne diyeceksin fanboy arkadaş. 2023 yılında çıkarttığın 4060'a 8gb vram koyuyorsun. 4060ti'da bile 8gb vram versiyonu var. Dalga geçer gibi resmen. Adamlar super modeli çıkarttığı önceki kartlarla aynı fiyata. Ederinden pahalıya sattıklarını kendileri kabul etti

İki kartın da eksileri ve artıları var. Genel toplamda 6700xt tercih etmek daha mantıklı. Amd tarafında en büyük eksiklik ray tracing performansı zayıf kalıyor

İki kartın da eksileri ve artıları var. Genel toplamda 6700XT tercih etmek daha mantıklı. AMD tarafında en büyük eksiklik Ray Tracing performansı zayıf kalıyor.

Katılıyorum kullanıcı profiline ve bütçeye göre tercih değişebilir. Eğer yalnızca oyun oynayacaksanız ve orta segmente yetecek bütçeniz varsa AMD'ye yönelin. Eğer stüdyo programları ve mühendislik uygulamaları kullanacaksanız CUDA için RTX tercih edin. Bütçe derdiniz yoksa ve parayı basacaksanız alın NVIDIA geçin. Ama forumlarda millete babanızın malı olmayan firmalar için ahkam kesmeyin. Yazık hocam.

Orta segmentte NVIDIA yerine AMD GPU alırsan zaten FSR'a DLSS'e ihtiyacın kalmayacak kartın saf gücü çok daha yüksek muadiline göre. Kaldı ki zaten FSR da DLSS de bozuyor görüntüyü.

Anlık olarak Horizon Zero Dawn oynuyorum 1440p Ultra ayarlar upscaling kapalı, hava 33 derece kule tipi soğutucu takılı. Bilmeden sallama resmen fan boysun.

Eki Görüntüle 2236304
Ben konudan bağımsız bir şey sorucam monitörün aoc un kaç inç i veya linki var mı sende

Ben konudan bağımsız bir şey sorucam monitörün aoc un kaç inç i veya linki var mı sende

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı