i5 12400F Cyberpunk'da 100 dereceyi gördü

150mm bile desteklese yeter. Şunu önerebilirim sıkıntı çıkmasın derseniz.
Performansı pek iyi değil o bütçede daha iyileri var ama yüksekliği 148mm. Gerçekten küçük. En dandik kasanın bile 150mm destekleyeceğini düşünüyorum. Siz yine de bir ölçün. Stok fanı çıkarmadan fandan ölçün yan panele. Sonra stok fanı ölçün.

Hayır hocam aralarında 1mm var. O 154mm.

Anakart üzerinden herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Siz yine de bir ölçün. Stok fanı çıkarmadan fandan ölçün yan panele. Sonra stok fanı ölçün.
Intel stok fanının karşısındaki yani kasanın yan paneline kadar ölçeceksiniz. Yan panelin olduğunda tam denk geldiği noktaya kadar yani. Sonrasında ise stok fanda baz aldığınız noktadan stok fanın bitimine kadar ölçün. Milimetre cinsinden olması lazım ölçümlerin. Hassas yani.

Intel stok fanının karşısındaki yani kasanın yan paneline kadar ölçeceksiniz. Yan panelin olduğunda tam denk geldiği noktaya kadar yani. Sonrasında ise stok fanda baz aldığınız noktadan stok fanın bitimine kadar ölçün. Milimetre cinsinden olması lazım ölçümlerin. Hassas yani.

Hocam ölçümlerim yanlış değilse 150mm.

Hadi yük bindirmemeyi anlarımda bilgisayarı kullanmamak biraz fazla gibi, en azından bir süre CP2077 gibi ağır oyun girmediği sürece sorun çıkarmaz.
Açıkçası ben böyle bir durumda zorunda değilsem bilgisayarı kullanmazdım, arkadaşın verdiği bilgilere bakınca da hangi şartlar altında 100 derece oluyor belli değil. Belli ki işlemci hız da düşürüyor zaten 100 dereceyi görünce, yoksa kapanırdı. Arkadaş çok sıcak bir ortamda bulunuyor ve fanı doğru düzgün çalışmıyor olabilir, hepsi düşük ihtimaller tabii ama ben bu durumlarda garantici davranırım ve aynısını öneririm. İşlemci bilgisayar açıldığı andan itibaren 100 derecede çalışıyor olabilir gayet, durum böyle olsa bilgisayarı kullanmazdım sorunu çözene kadar. Sizin için söylemiyorum tabii ama lafımı da " Bilgisayarıı kesinnnlikle sakkkın kullanmayın" gibi bir şey söylemişim gibi çarpıtmayın lütfen. Bana kalırsa acil bir durum yoksa hiç risk almamak en iyisi.

Açıkçası ben böyle bir durumda zorunda değilsem bilgisayarı kullanmazdım, arkadaşın verdiği bilgilere bakınca da hangi şartlar altında 100 derece oluyor belli değil. Belli ki işlemci hız da düşürüyor zaten 100 dereceyi görünce, yoksa kapanırdı. Arkadaş çok sıcak bir ortamda bulunuyor ve fanı doğru düzgün çalışmıyor olabilir, hepsi düşük ihtimaller tabii ama ben bu durumlarda garantici davranırım ve aynısını öneririm. İşlemci bilgisayar açıldığı andan itibaren 100 derecede çalışıyor olabilir gayet, durum böyle olsa bilgisayarı kullanmazdım sorunu çözene kadar. Sizin için söylemiyorum tabii ama lafımı da " bilgisayarıı kesinnnlikle sakkkın kullanmayın" gibi bir şey söylemişim gibi çarpıtmayın lütfen. Bana kalırsa acil bir durum yoksa hiç risk almamak en iyisi.

Bilgisayar boşta da normalden biraz daha sıcaktı ama yaz ayı vesaire diye fazla kafaya takmamıştım ama oyunda 100 dereceyi görünce bayağı tedirgin oldum.

Bilgisayar boşta da normalden biraz daha sıcaktı ama yaz ayı vesaire diye fazla kafaya takmamıştım ama oyunda 100 dereceyi görünce bayağı tedirgin oldum.
Boştaki sıcaklığı 90-100 dereceler civarında değilse basit işler için kullanırken çok kafaya takmayın ancak işlemciye yüklenen herhangi bir işlem yapmanızı önermem soğutma işini çözmeden. Yıllardır etrafta gördüğüm ve bildiğim kadarıyla 100 derece sıcaklık özellikle masaüstü bilgisayarlarda çok yüksek, riskli bir sıcaklık. Buradan bir şey olmaz, zaten ısınınca kapatır gibi şeyler yazmak kolay tabii ama bilgisayarı kullanan kişi sizsiniz onlar değil, ben sizin yerinizde olsam hiç risk almadan soğutma işini çözer, ağır işlerimi o şekilde görürdüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı