Çözüldü i5-12400F & GTX1060 sistemde "Kernel Power 41 63" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

akazanil

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Selam arkadaşlar, neredeyse 1 haftadır durmadan masaüstünde oyunda YouTube'da gezinirken vesaire random bir şekilde mavi ekran yiyorum minidump dosyam bir türlü oluşmadığından olay görüntüleyicisinden baktığımda Kernel Power 41 63 hatası olarak görünüyor bu sorunu nasıl çözerim bir yardımınızı alırım teşekkürler.
Sistem = GTX 1060 6 GB.
i5-12400F
16 GB 2x8 4133MHz XPG CL19 (3200MHz de kullanıyorum)
SSD HyperX Fury RGB 240.
WD 1TB HDD.
Xigmatek 500W.
H610M a D-4
Görüldüğü gibi 7 günde 28 defa mavi ekran yemişim bu sorundan dolayı.
Sorunu araştırdığımda HDD SSD kaynaklıda olabiliyormuş o yüzden sağlığı vesaire ekte var.
Bu arada CMD'ye chkdsk /f /r kodunu girip PC resledikten sonra depolama alanlarında bir sorun var mı diye bilgisayar bakıyor ve varsa da sorunu hallediyor ya işte orada hep mavi ekran yiyorum bu bize bir şeyler çağrıştırırmı bilmiyorum ama söyleyeyim dedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    5,3 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2,4 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Çözüm
O kablo SATA kablosu olabilir.

Hocam özellikle SSD'min güç kablosunun powera bağlandığı kısım yani Molex sanırım tam olarak bilmiyorum o zor takılanlardan var ya işte ondan bahsediyorum onu çıkardığım gibi Molex kablosunun 4 yuvasından birinin ucu çıktı ve bende sağlam bir şekilde tekrardan yerine oturttum. Sanırım problem buydu ve SSD Molex gücünün bağlantısı gevşemişti herhangi bir sebepten dolayı.

Arkadaşlar son bir güncelleme yapacağım dün akşama kadar sorunum yoktu lakin bu sabah PC açar açmaz demeyeceğim çünkü bildiğiniz Windows'a bile giremiyordum direkt disk onarıma falan geçiyordu. Yani uzun lafın kısası koskoca HyperX markası Fury RGB SSD 240GB modeli zortlamış bulunmakta normal bir kullanıcı için Max 1,5 sene dayanabiliyor demek ki çok yazık. Bir daha bu markadan SSD almayacağım. @373250 @lazye @OnurTAŞ

Windows'u geçici olarak HDD'ye kurdum, Seagate FireCuda 250GB DRAM'i bulunan bir M.2 sipariş ettim Windows için. Umarım Seagate'de beni üzmez, çok önerildiği için tercih ettim.
Yazdığım mesaja bir bakın isterseniz. Genelde PSU kaynaklı diye okumuştum.

Yazdığım mesaja bir bakın isterseniz. Genelde PSU kaynaklı diye okumuştum.

Hocam aslında bir şeyden şüpheleniyorum geçen ARGB LED aldım PC'ye onu taktığımdan beridir mavi ekran veriyor belli belirsiz zamanlarda sizce sorun bu RGB LED'de olma olasılığı var mı? Amazon.com.tr gerçi hocam şimdi aklıma geldi ben LED'i çıkarıpta denedim yine alıyorum mavi ekran, bölgemizde elektirik baya bi gidip geliyor acaba ondan kaynaklı psu hasarmı aldı diyecem ama şuan bu mesajıda pc üzerinden yazıyorum size. 2 saatir falan açık bir problem yok aslında. bazı oturuşlarımda mavi ekran yiyorum bazen pc kapayana kadar işte oyunumu oynuyorum forumlarda takılıyorum yt den videomu izliyorum ama yinede mavi ekran yemiyorum çok garip açıkçası.

Hocam aslında bir şeyden şüpheleniyorum geçen ARGB LED aldım PC'ye onu taktığımdan beridir mavi ekran veriyor belli belirsiz zamanlarda sizce sorun bu RGB LED'de olma olasılığı var mı? Amazon.com.tr gerçi hocam şimdi aklıma geldi ben LED'i çıkarıpta denedim yine alıyorum mavi ekran, bölgemizde elektirik baya bi gidip geliyor acaba ondan kaynaklı psu hasarmı aldı diyecem ama şuan bu mesajıda pc üzerinden yazıyorum size. 2 saatir falan açık bir problem yok aslında. bazı oturuşlarımda mavi ekran yiyorum bazen pc kapayana kadar işte oyunumu oynuyorum forumlarda takılıyorum yt den videomu izliyorum ama yinede mavi ekran yemiyorum çok garip açıkçası.
Mesajda dediğim ayarı yapın. Yine devam ederse PC'ye temiz kurulum yapın. Düzelmezse korumalı, kaliteli bir PSU alın.

Mesajda dediğim ayarı yapın. Yine devam ederse PC'ye temiz kurulum yapın. Düzelmezse korumalı, kaliteli bir PSU alın.

O ayar kapalı zaten bende hocam.

Arkadaşlar başka fikirleri olanlar veya sorunu çözmemde yardım edebilecek arkadaşlara halen açığım teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar halen yardıma ihtiyacım var 3 haftadır bu sorundan muzdaribim.

Eki Görüntüle 1783466

Ayarları dikkatli bir şekilde kontrol edin ve otomatik bellek dökümünü küçük bellek dökümü olarak değiştirin tekrar mavi ekran aldığında minidump klasörünü inceleyin dosya oluşmuşsa Google Drive'da herkese açık dosya nasıl paylaşılır? şeklinde paylaşın.

Merhaba, sorunum garip bir şekilde çözüldü. PC'nin arkasını açıp belli başlı kabloları çıkar tak yaptım ve o zamandan beri mavi ekran almıyorum. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kablo SATA kablosu olabilir.

Hocam özellikle SSD'min güç kablosunun powera bağlandığı kısım yani Molex sanırım tam olarak bilmiyorum o zor takılanlardan var ya işte ondan bahsediyorum onu çıkardığım gibi Molex kablosunun 4 yuvasından birinin ucu çıktı ve bende sağlam bir şekilde tekrardan yerine oturttum. Sanırım problem buydu ve SSD Molex gücünün bağlantısı gevşemişti herhangi bir sebepten dolayı.

Arkadaşlar son bir güncelleme yapacağım dün akşama kadar sorunum yoktu lakin bu sabah PC açar açmaz demeyeceğim çünkü bildiğiniz Windows'a bile giremiyordum direkt disk onarıma falan geçiyordu. Yani uzun lafın kısası koskoca HyperX markası Fury RGB SSD 240GB modeli zortlamış bulunmakta normal bir kullanıcı için Max 1,5 sene dayanabiliyor demek ki çok yazık. Bir daha bu markadan SSD almayacağım. @373250 @lazye @OnurTAŞ

Windows'u geçici olarak HDD'ye kurdum, Seagate FireCuda 250GB DRAM'i bulunan bir M.2 sipariş ettim Windows için. Umarım Seagate'de beni üzmez, çok önerildiği için tercih ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı