i5 12400F RDR2'de MHz değeri anlık düşüyor

Genzonzi

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2021
Mesajlar
3.576
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sistemi doğru düzgün test edemedim, klasik testleri yaptım hiçbir donanımımda bir sorun gözükmüyordu. 10 gündür elimde ve vakit bulamadığım içinde pek oturamıyorum. 2 - 3 saatte olsa RDR 2 oynadım uzun aralıklar vererek olsa da. Hem oyunu istiyorum hem de sistem test için güzel bir oyun. 1440p oynuyorum haliyle ve sorun gözükmüyor. Dün gece ufak bir vaktim oldu ve girdim. Fakat farklı bir şeyle karşılaştım, önce 4-5 kez az da olsa oynadığım oyunda bir sorun yoktu. Fix 60+ FPS hatta genel hatlarıyla +70. işlemci az güç çekse de ekran kartı tam yüke giriyordu. Fakat işlemcim MHz kısmıyordu. 3994 gibi bir değerde sabit devam ediyordu.
GPU: 60-62 derecelerde, CPU ise gene ona yakın değerlerdeydi.
Fakat dün gece ise ekran kartı tam yükte olsa da 55 dereceyi bile geçmedi yanlış hatırlamıyorsam, işlemci desen zaten anlık yarıya düşünce 45-50 düşüp 52'ye falan çıkıyordu sıcaklık değeri olarak. FPS olarak pek sorun gözükmüyordu akıcılık aynıydı ama işlemci sürekli MHz kısınca haliyle gözüm hep oradaydı. Dediğim gibi belki dün PC açtığımda öyle bir ufak sorun oldu yeniden açıp kapasam düzelecekti ama vaktim olmadığı için öyle ufaktan oturup vakit geçirmek istedim.
Bu bilgiler eşliğinde ne olduğunu tahmin eden, neden olmuş olabileceğini bilen birileri var mıdır? 1600-2000'lere düşüp tekrar 3994 değerine ulaşıyordu değer.
Not: Afterburner ile oyun içinde sadece FPS, GPU ve CPU sıcaklık ve kullanım + hızlarına bakıyorum.
Sistem: 6700XT - i5 12400F - 2x8 3600MHz - MSI Pro B660M-A
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerekli görmediği durumda işlemcide GHz düşüklüğü olabilir. İşlemciniz Turbo Boost ile 4.40GHz'e kadar çıkabilir. Anakartınızın sitesinden gerekli yonga ve sürücülerini yüklemediyseniz yükleyin.
 
Gerekli görmediği durumda işlemcide GHz düşüklüğü olabilir. İşlemciniz Turbo Boost ile 4.40GHz'e kadar çıkabilir. Anakartınızın sitesinden gerekli yonga ve sürücülerini yüklemediyseniz yükleyin.
Gerekli görmediğinde düşer de önceki zamanlarda böyle değildi. Oyunda olduğum için fix 3994 ile devam ediyordu. Bu sefer garip geldi, belki de sorun yoktur ama sıcaklıklarım da öncekilere göre düşük gözüküyor ama fps'te ya da ekran kartı kullanımında bir problem gözükmüyor işin garip tarafı o.

@deadfellow Hocam sizin belki fikriniz vardır, bir konuda görüpte hatırladım. Bilginiz veya tavsiyeleriniz olursa çok tmemnun olurum.
 
Son düzenleme:
Kafana çok fazla takıyorsun hiçbir problem göremiyorum. İşlemci gerektiği kadar işlem gücünü kullanır zaten. Belki harita ya da farklı bir yere gittiğin için oradaki işlemci gücü daha az olduğu için olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı