i5-12400F - RTX 3060 sistem oyun oynarken aniden donup kalıyor

HasancanOB

Decapat
Katılım
16 Kasım 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32GB 3200 mHz
Ekran kartı
MSİ Geforce RTX 3060 12GB OC Edition
Anakart
Asus Prime h610M-K D4
İşlemci
İ5-12400F
Bilgisayarı yaklaşık 3 ay önce topladım parçalar birbiriyle uyumlu 3 aydır hiçbir sorun yoktu fakat ondan sonra bilgisayarı başka odaya aldım ve FIFA 23 oynarken aniden donup kaldı bilgisayar çalışıyor klavye mouse ışığı yanıyor fakat ekran donup kaldı, sonra kasa üzerinde ki restart tuşundan bilgisayarı restart ettim ve hiçbir şey olmamış gibi devam ettim. Saatlerce CS:GO, Spider-Man, The Last of Us, GTA 5, RDR2 gibi yorucu oyunlar oynadım hiçbir sorun olmadı ardından gece Fortnite girdim 1 2 el attıktan sonra yine aynı sorunla karşılaştım ekran bir anda dondu yine restart attım sonra Fortnite oynamaya devam ettim sorunla karşılaşmadım 1 2 gün sonra gece tekrar FIFA oynarken aynı sorunla karşılaşınca dedim herhalde bir sorun var SSD'lerin sağlığı mükemmel fur mark testi yaptım değerler mükemmel RAM'ler de sorunsuz çalışıyor sorun ne olabilir?
 
Gamemaster diye bir ram markası ilk defa duyuyorum, power boost ta öyle. Ama bu tarz kitlenmeler ve donmalarda baş şüpheli her zaman ram olur.
 
Gamemaster diye bir RAM markası ilk defa duyuyorum, Power Boost'ta öyle. Ama bu tarz kitlenmeler ve donmalarda baş şüpheli her zaman RAM olur.

Bir de şöyle bir şey var tek bir prize yükleniyorum 3'lü prizlerde bayağı eski hatta bir keresinde prize kablo temas ettiğinde bilgisayar kapanmıştı sorun o olabilir mi? Watt kaldırmıyordur belki.
 
Aynı sistemin 11. nesil işlemcili hali var bende.

Ram: GSKİLL 2X16 3200 MHZ
PSU: 650W GAMEGARAJ

Oyunlarda bir anda resetliyor kendini, çöküyor. Tek Rami çıkarttığım zaman sorun yok. İkisini taktığımda çöküyor.
 

Geri
Yukarı