i5 12400F RTX 3060 Ti sistem ne kadar eder?

@radi0head @yawwz @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE @nickimyokbenim @Halil_Sahin @Scavenger Monitöre ayrı kasayı ayrı satsam nasıl olur? Monitör zannedersem şu an en ucuz bir yerde 9 bin. Yeni ürün ve evet elbette ikinci el. en azından 6 - 7 bin etmez mi? Bunun haricinde kasayı da yine aynı zararla 18'e satsam... Bir de fiyatlar giderek de artıyor tabii. Paraya ihtiyacım var ve çok ihtiyaç olmamasına rağmen aldığım için biraz yeis içindeyim.
Şahsen bana soracak olursanız kullanırım. Eğer gezgin biri değilseniz, masaüstü çok daha sağlam ve performanslıdır, laptop şart değilse almayın. Birde döviz kuru şuan artıyor, ikinci el hemen artmaz ama kısa bir zaman sonra bütün pc parçaları zamlanır. Yani eğer illa satacaksanız bile, şuan değil, bir süre sonra satılığa koyun. Daha iyi bir fiyata elden çıkarırsınız.
o zaman ya birazı satılıp geri kalan satılmazsa... :) Eldeki bulgurdan da olurum. :D
Yok, her parça illa satılır. Ki parçalarınız eski bir sistem değil, rahat satılır. Ben 10-15 senelik parça bile satıyorum :)
Sinerji'de bundan 3 tane alirsiniz 30k ya.

Max 12 14 arası hocam fazla etmez.

Arkadaşlar ekran kartı 8gb yani fazla etmeyen bir sistem, geçmiş olsun dilerim. 19-20k arası kaziklandiniz yüksek ihtimalle.
Abartmayın hocam, piyasadan haberiniz yok heralde. 10 bine 12400f+3060 Ti'li sistem bulun bana, 20-30 tane alayım. Yok öyle bir fiyat. 12100f+3060'lı sistemi bile 13-14 binden aşağı yok, sıfırı. Bu sistem ondan daha üstte.

Şahsen bana soracak olursanız kullanırım. Eğer gezgin biri değilseniz, masaüstü çok daha sağlam ve performanslıdır, laptop şart değilse almayın. Birde döviz kuru şuan artıyor, ikinci el hemen artmaz ama kısa bir zaman sonra bütün pc parçaları zamlanır. Yani eğer illa satacaksanız bile, şuan değil, bir süre sonra satılığa koyun. Daha iyi bir fiyata elden çıkarırsınız.

Yok, her parça illa satılır. Ki parçalarınız eski bir sistem değil, rahat satılır. Ben 10-15 senelik parça bile satıyorum :)

Abartmayın hocam, piyasadan haberiniz yok heralde. 10 bine 12400f+3060 Ti'li sistem bulun bana, 20-30 tane alayım. Yok öyle bir fiyat. 12100f+3060'lı sistemi bile 13-14 binden aşağı yok, sıfırı. Bu sistem ondan daha üstte.
Kafadan 3 tane dedim hocam fazla takmayın yinede birden fazla alınabiliyor.

31 bine cok daha iyi sistemler satiliyor, 15 16 eder bence bu.
Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. i5 ve 3600ti parçalar içeren böyle bir sistem ekran hariç en az 20-22 bin TL'den başlıyor. Onlarda da anakart, ram ve kasadan kısılıyor. Bu sistem 15 bine satılmaz. Link verin de görelim o zaman ucuz sistemleri.

18-19 bin liradan başlıyor bu sistemin sıfırı, tabi isteğe göre özelleştirilirse 21-22bin liralara kadar çıkar. Ki az önce kasa & psu farklı (Asus), GPU Asus Dual olan, kalan donanım aynı bir özelleştirme yaptım 21.039 lira tuttu.
Dilediğiniz fiyattan satılmaz ama satarsanız da yazık edersiniz zaten, malum önümüzdeki günlerde ortalama %20-25 zam gelecek kur farkından dolayı, sene sonuna doğru kur ve zam oranı da beklenene göre artacak.
Siz pek pahalı almış sayılmazsınız, ederinde almışsınız. Şöyle düşünün, ilerleyen vadede almak isteseniz %20-40 daha fazla ödemekten kurtulmuşsunuz.

Kardeşim bende 0 sistem topladım (Ryzen 5 7600X )5500 TL (Gigabyte anakart DDR5) 3750 TL (ekran kartı 16 GB Intel) 8200 TL( RAM'lar 16x2 5200 MHz ) 3000 TL (Power Supply thermal take 750 watt ikinci el aldım ) 500 TL Power Supply çok kaliteli çıktı tabii bu fiyata bedavadan biraz ucuza geldi (SSD 500 GB 3300-3100 Mb/sn) 620 TL ( sıvı soğutma çift radyatör fanli )1650 TL.
(Ekran 24.5 inç ASUS 165 Hz 0.5 ms )4200 TL.
Bana toplam maliyeti 27000 TL'ye patladı.
PC uçuyor mu uçuyor ben verdiğim paraya degdigine inanıyorum.
Senin sistemi sen AMD olarak toplasaydin fazlasıyla başarılı olabirdirdi sadece SSD ve işlemci ye çok para vermişsin ekran kartını da 12 GB falan yapsaydınız verdiğin paraya sistem değerdi sizin cıhaz bu saydıklarım dısında bence makul DDR5 AMD yapsaydınız uzun yıllar kafanız rahat olabilirdi ve tadından yenmezdi Sağlacakla.

Son düzenleme:
@Halil_Sahin @sabo1993 @Scavenger Oyun için aldım ama sonra bunu almamın benim için gereksiz olduğunu fark edip bir üzüntü içine girdim. Gereksiz masraf yaptım. O yüzden canımı sıkıyor. Kullanmaya devam da edebilirim tabii. Parça parça satsam nasıl olur bilemiyorum. Elbette aldığım fiyata satmak gibi gayem yok ama 25b civarı...

bu arada ekran kartı galiba aşağı doğru iniyor, müsait olunca vidalarını sıkacağım. içinden gıcırtı geliyordu demek oymuş.

Eki Görüntüle 1811612
Hocam kullanın satamazsınız.

Kardeşim vallahi ne desem boş Sat desem verdiğin paraya yazık olacak zararına gidecek Satma desem topladigin PC 31 bin TL pahalı 2 ucu boklu değnek Ha bu fiyata daha iyi sistem toplayabilirsiniz Sizin sistemin 2 katı daha iyi olacak sistemler olabilirdi
Sizin yanlışınız piyasayı tam arastirmamanizdan kaymaklı Gecen sene bende kazık yemiştim mesela İnsanlık halı Bunu öğrendiğine var say ve Boş ver İstediğin fiyata ver Elbet bir alıcı çıkar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı