i5-12400F RTX 4060Ti sistem için PSU önerisi

Bütçe
2250TL

Holyhands

Hectopat
Daha fazla  
Bütçe olarak 2250TL'yi geçmeyecek şekilde ve mümkünse sessiz çalışan sağlam bir güç kaynağı önerebilir misiniz? Eğer kasa ile birlikte uygun modeller varsa onlara da bakabilirim. Kasam da çok önerilen bir kasa değil anladığım kadarı ile.

Sistem:
*Kingston 2x16 GB 3200 MHz DDR4 Dual channel RAM.
*4060 ekran kartı (halihazirda MSI 1660 Ti var ama 4060'a geçeceğim)
* i5 12400F işlemci.
*2 adet SATA SSD 1 adet M.2 SSD.
*Anakart ASUS H610 m k
*Kasa Corsair Spec 05

Son düzenleme:
550W güç olarak yeterli olacaktır. Sepete atınca 1403 TL oluyor.

1.png

Son düzenleme:
@Roger Taylor bu modelin kronik bir sorunu var mı ve sessiz çalışır mı
@G3BEN hocam 550w yeter mi ekran kartı ve işlemcinin %100 kullanımında. Ve bu model uzun yıllar götürür mü
Kronik sorunu yok iş yapar. Sessizdir.

550W güç olarak yeterli olacaktır.

Eki Görüntüle 2027946
100 lira farka 650W almak daha mantıklı.

@Roger Taylor bu modelin kronik bir sorunu var mı ve sessiz çalışır mı
@G3BEN hocam 550w yeter mi ekran kartı ve işlemcinin %100 kullanımında. Ve bu model uzun yıllar götürür mü
Kronik sorunu yok, sessiz çalışır. İkisi de aynı model sadece biri 600W biri 550W.

Ekran kartı için tavsiye edilen sistem PSU değeri zaten 500-550W.
Ekran kartının çekeceği maksimum yük ise 165W.

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 GB Specs.

İşlemciye verebileceğiniz stress testi ile en yüksek güç 140W (Bazı senaryolardaki en yüksek güç.) ve oyunlarda olsun render uygulamasında olsun bu sınıra çıkmıyor ki çıktı diyelim. Toplamda 305W ediyor. Geri kalan güç diğer bileşenlere gidecek. 500W bile yeterli olur. Geçtiğimiz dönemde en çok satılan ürün buydu. Fazla güce fazla para vermeye gerek yok. Sistemi yükselteceğiniz zaman düşünürsünüz.

100 lira farka 650W almak daha mantıklı.
1.png

Kronik sorunu yok, sessiz çalışır. İkisi de aynı model sadece biri 600W biri 550W.

Ekran kartı için tavsiye edilen sistem PSU değeri zaten 500-550W.
Ekran kartının çekeceği maksimum yük ise 165W.

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 GB Specs.

İşlemciye verebileceğiniz stress testi ile en yüksek güç 140W (Bazı senaryolardaki en yüksek güç.) ve oyunlarda olsun render uygulamasında olsun bu sınıra çıkmıyor ki çıktı diyelim. Toplamda 305W ediyor. Geri kalan güç diğer bileşenlere gidecek. 500W bile yeterli olur. Geçtiğimiz dönemde en çok satılan ürün buydu. Fazla güce fazla para vermeye gerek yok. Sistemi yükselteceğiniz zaman düşünürsünüz.
Son olarak bu psular standart oluyor değil mi? Yani kasaya sığmama veya kablo uzunluğu yetmeme gibi bir problemle karşılaşır mıyım ve kendim takabilir miyim? Bilgilendirdiğiniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim @G3BEN @Roger Taylor

Son olarak bu psular standart oluyor değil mi? Yani kasaya sığmama veya kablo uzunluğu yetmeme gibi bir problemle karşılaşır mıyım ve kendim takabilir miyim? Bilgilendirdiğiniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim @G3BEN @Roger Taylor
Kablolar standart oluyor. Kendiniz takabilirisiniz. Söktüğünüz PSU'yu klavuz alırsınız, aynı kablolar gerekli oluyor zaten sıkıntı olmaz. Olursa da yazarsanız yardımcı oluruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı