i5 12400F RX 6800 sisteme yükseltme önerisi

Önerebileceğiniz RAM var mı peki yoksa aynılarından 2 tane daha mı alayım?

Soğutucum yok dediğim gibi çok anlamadığım için sürmek sıkmak istemedim herhangi bir şey
D41 kullanıcısı olarak diyebilirim rahatlıkla, bizim RAM'lerin ışıklandırması aşırı iyi . Özellikle D41 TUF bulmana gerek yok ama 3200 C16 olan bir D41 alabilirsin rahat bir şekilde.

Soğutucu olarak da SE-214-XT gibi idiot-proof montaja sahip bir soğutma alırsan hem sıcaklıkların hem akustiğin iyileşecektir, işlemcini yükseltirsen zaten ihtiyacın olacak.

soğutucu yok derken? stok mu?
Yok arkadaş Matrix soğutma yapıyor. Aslında heatsink yok...

soğutucu yok derken? stok mu?
CORSAIR iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze Tempered Glass Siyah Mid Tower Kasa böyle bir kasam var hocam sıvı soğutucu işte herhangi bir işlem uygulamadım direkt sadece ne gönderdilerse onları birleştirdim çok anlamıyorum kusura bakmayın.

Hocam işin özeti; elinizdeki işlemciyi, ramleri ve anakartı satıp r5 7500f ya da r5 7600 işlemci + çift m2 slotlu bir b650 anakart + 32 gb(2x16 gb) ddr5 ram alın epey önü açık ve güncel hale gelir sistem. Ekran kartınız güzel, bence bir sonraki nvidia ve amd jenerasyonlarını bekleyin ekran kartı güncelleştirmesi için. Ssd, kasa ve psu da güzel.

Çok çok teşekkür ederim hocam özetlediğiniz için herkese değerli yorumları için çok teşekkür ederim.

Soğutucum yok dediğim gibi çok anlamadığım için sürmek sıkmak istemedim herhangi bir şey
Tavsiye;

CPU soğutucu: https://www.akakce.com/r/?u=ref=akakce&yz=35880&v=1.3.2&pr=340235929&vd=3651&pg=721474819&z=134

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.8 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri

Anakart: https://www.sinerji.gen.tr/asrock-b...-anakart-p-51122?utm_campaign=akakce&v=1.25.1

Eğer bütçe yeterse aşağıda link olarak olarak attığım anakarta bakın. Bu arada kasa ve PSU nedir?

Bende de sıkıntı olmuyordu, birçok oyun oynadım, RDR2 girdim mavi ekranları dizmeye başladı. Gayet te sıkıntı oluyor, biraz araştırırsanız aynı RAM modeliyle bile mavi ekran alanları görürsünüz.

Hangi RAM? Hangi anakart? Hangi işlemci? Hangi ayarlar? 787 tane değişken var bunu etkileyen. Sırf tekli paket diye sorun çıkartacak diye bir durum yok hiçbir RAM'de, en maksimum olabilecek farklı çipler olduklarından dolayı voltaj seviyelerinin ve subtiminglerinin farklı olmasıdır, ayarını çekersin düzeltirsin.

Hocam bende direkt bilgisayar açılmıyor. XPG Gammix D35 ve G.Skill 3200 MHz RAM var. Anakart ise ASRock B550 PRO4.

Çipler aynı, MHz aynı, CL değerleri aynı hacım, overclock falan da yok. Zaten farklı olsa gelip burada konuşmam değil mi? Ayrıca işlemci anakart falan bir tık saçmalamışsın sanki altta kalmayayım diye, RAM hatasının bunlarla alakası yok. Eğer alakası olsaydı aynı donanım ile kit RAM ile sıkıntı yaşardım, uzun süredir kit RAM kullanıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…