i5 12400F RX 6800 sisteme yükseltme önerisi

CORSAIR iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze Tempered Glass Siyah Mid Tower Kasa hocam kasa budur. Attıklarınızı inceliyorum çok teşekkür ederim

Hocam bende direkt bilgisayar açılmıyor. XPG Gammix D35 ve G.Skill 3200 MHz RAM var. Anakart ise ASRock B550 PRO4.
İmkan olsa fiziksel olarak kurcalayıp çözmeyi isterdim. İlk tahminin ne desen ama Asrock derdim, maalesef bu konuda çok sınıfta.
Çipler aynı, MHz aynı, CL değerleri aynı hacım, overclock falan da yok. Zaten farklı olsa gelip burada konuşmam değil mi? Ayrıca işlemci anakart falan bir tık saçmalamışsın sanki altta kalmayayım diye, RAM hatasının bunlarla alakası yok.
Sen şimdi B550 Unify ile Asrock A320 aynı mı diyorsun mesela yani :)
Yaklaşık 20'nin üstünde farklı latency değeri var, hangileri aynı hangileri farklı datasheetinden bile bilemezsin.

Her işlemcinin de IMC'si birbirinden farklıdır aynı silikon piyangosu gibi, onu da bilemezsin. Yani saçmalamıyorum emin olabilirsin :)

Sen foruma üye olmamışken sistem toplama hizmet ilanım vardı, elimden geçen parça ve sistem sayısının hesabı yok. Boş sallamaya konuşmuyorum yani.

Daha çok CP77, GoW RDR2 CS:GO HOI4 oynuyorum hocam

RX 6800'ü 2. elden satıp daha iyi bir NVIDIA karta geçmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü DLSS, FG, RT gibi teknolojiler dolayısıyla daha fazla eğlenirsiniz.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İmkan olsa fiziksel olarak kurcalayıp çözmeyi isterdim. İlk tahminin ne desen ama ASRock derdim, maalesef bu konuda çok sınıfta.

Sen şimdi B550 unify ile ASRock A320 aynı mı diyorsun mesela yani :)
Yaklaşık 20'nin üstünde farklı latency değeri var, hangileri aynı hangileri farklı datasheetinden bile bilemezsin.

Dostum, problem anakart olsaydı kit RAM ile de problem yaşardım, kafadan uyduruyorsun sırf altta kalmamak için, hatanı kabullenmek erdemliktir. Bu arada yerdiğin marka boru değil haberin olsun piyasa ASUS MSI'dan ibaret değil.

RX 6800'ü 2. elden satıp daha iyi bir NVIDIA karta geçmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü DLSS, FG, RT gibi teknolojiler dolayısıyla daha fazla eğlenirsiniz.

Kaynak:

Neredeyse 20 lira buna dökmesine değmez, o 20'ye tüm sistemini şahlandırır monitörüne kadar.

İmkan olsa fiziksel olarak kurcalayıp çözmeyi isterdim. İlk tahminin ne desen ama ASRock derdim, maalesef bu konuda çok sınıfta.

Farkındayım hocam. ASRock RAM konusunda sıkıntılı bir firma. Ancak XPG firma RAM'i takınca direkt bilgisayara görüntü gelmiyor.

Neredeyse 20 lira buna dökmesine değmez, o 20'ye tüm sistemini şahlandırır monitörüne kadar.
Hocam AAA oyunlar oynuyorsa değer.

Hocam bu arada RX 6800'ü satarak alınmasını tavsiye ettim. Bayağı iyi oynar. AMD saf güçte çok iyi ama teknolojik olarak çok kötü. Bu sebeple sürekli linçliyorlar. Ama doğru ne yapayim söyle miyim mi?

Dostum, problem anakart olsaydı kit RAM ile de problem yaşardım, kafadan uyduruyorsun sırf altta kalmamak için, hatanı kabullenmek erdemliktir.
Aynen kafadan uyduruyorum, sen piyasadaki en saçma anakartlardan birinde tamamen tekil bir sorun yaşadın diye yılların teknik bilgileri, birebir tecrübeler tamamen boş. Zen 2'lerde bile IMC meselesi tamamen çözülebilmiş değilken Zen+'ta üstüne üstlük berbat bir anakartta sorun yaşıyorsun, kesinlikle tek sorun RAM'lerin kit veya aynı olmaması.
Bu arada yerdiğin marka dediğinin alt seviye ürün kalitesine ve yazılımsal seviyesine de hakimim emin olabilirsin.
Sende sorun oldu diye herkeste olacak değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı