i5 12400F RX 6800 sisteme yükseltme önerisi

Aynen kafadan uyduruyorum, sen piyasadaki en saçma anakartlardan birinde tamamen tekil bir sorun yaşadın diye yılların teknik bilgileri, birebir tecrübeler tamamen boş. Zen 2'lerde bile ımc meselesi tamamen çözülebilmiş değilken zen+'ta üstüne üstlük berbat bir anakartta sorun yaşıyorsun, kesinlikle tek sorun RAM'lerin kit veya aynı olmaması.
Bu arada yerdiğin marka dediğinin alt seviye ürün kalitesine ve yazılımsal seviyesine de hakimim emin olabilirsin.
Sende sorun oldu diye herkeste olacak değil.

İnternette biraz araştırsan zaten aynı model farklı paket RAM ile sıkıntı yaşayan bir ton insan göreceksin. Az önce de söyledim yine söylüyorum sorun anakartta ya da işlemcide olsaydı kit RAM ile de problem yaşardım. İki üç bir şey duymuşsun, iki terim ezberlemişsin hakimim diyorsun bak hakim dediğin nedir biliyor musun harbiden yazılımını incelemişsindir donanımının mühendislik bilgisine sahipsindir işte o zaman hakimim dersin bir de öyle bir yüceltmiş ki kendini bilgisayar mühendisi mübarek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkındayım hocam. ASRock RAM konusunda sıkıntılı bir firma. Ancak XPG firma RAM'i takınca direkt bilgisayara görüntü gelmiyor.
Tekil çalışıyor mu peki?
Hocam bu arada RX 6800'ü satarak alınmasını tavsiye ettim. Bayağı iyi oynar. AMD saf güçte çok iyi ama teknolojik olarak çok kötü. Bu sebeple sürekli linçliyorlar. Ama doğru ne yapayim söylemeyeyim mi?
Ya onunla alakalı şöyle diyebilirim fikir olarak, 5700XT-2070S-3060Ti son dönemdeki GPU'larım, 4 yılı aştı Nvidia'dayım, ders kaydı aldığım zamanki NVENC ve BF5'te RT harici hiçbir işime yaramadı Nvidia olması ki işimden de dolayı bilgisayarı her türlü alanda 7/24 kullanıyorum. Hani arada az bir miktar olsa eyvallah derim ama attığın GPU 30 lira, elindekini satacağı gerçekçi rakamsa 10. Hani aradaki farka değmez. Zaten bir de 4070 Ti özelinde 12GB olması komedisi var, aynı fiyata bir Gaming Gecesi'yle 7900XTX bile düşürebiliyorken hiçbir anlamı yok o yüzden, ki arkadaş için 20 lira az rakam da değil, AM5 geçişi+2K monitör parası.

İnternette biraz araştırsan zaten aynı model farklı paket RAM ile sıkıntı yaşayan bir ton insan göreceksin. Az önce de söyledim yine söylüyorum sorun anakartta ya da işlemcide olsaydı kit RAM ile de problem yaşardım. İki üç bir şey duymuşsun, iki terim ezberlemişsin hakimim diyorsun bak hakim dediğin nedir biliyor musun harbiden yazılımını incelemişsindir donanımının mühendislik bilgisine sahipsindir işte o zaman hakimim dersin bir de öyle bir yüceltmiş ki kendini bilgisayar mühendisi mübarek.
Sor bakalım mesleğim ne :)

Sor bakalım mesleğim ne :)

Bak sana o kadar şey yazdım kaçamak cevaplarla geçiştiriyorsun senin cevap vermen gereken iki şey var.
1-) madem problem anakartta neden o zaman kit RAM ile hiç problem yaşamadım.
2-) sen problem yaşamadın diye kimse yaşamayacak diye bir kaide var mı çünkü internette tonla bu konudan muzdarip insan var.

Bak sana o kadar şey yazdım kaçamak cevaplarla geçiştiriyorsun senin cevap vermen gereken iki şey var.
1-) madem problem anakartta neden o zaman kit RAM ile hiç problem yaşamadım.
2-) sen problem yaşamadın diye kimse yaşamayacak diye bir kaide var mı?
Doğru, direksiz sallayıp durdun sadece. Uğraşamam senle, geç göz ardı listeme takıl orada.
Hocam 2. sistemimde aktif olarak kullanıyorum.
Senin sistem bayağı ilgimi çekti bu arada, kargolasana bana bi' ara :D

Doğru, direksiz sallayıp durdun sadece. Uğraşamam senle, geç göz ardı listeme takıl orada.

Senin sistem bayağı ilgimi çekti bu arada, kargolasana bana bi' ara :D

Adama açıklama yaptım deneyimimi de anlattım iki güç gösterisi yaptı anakartıma laf attı gitti :D tonla mağdura rağmen mixed RAM kullanmanın problemli olduğunu kabullenemiyor. Bir tez attı ya, illa haklı çıkacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı