i5-12400F sistem fazla mı ısınıyor?

Normal o zaman. Daha da düşmesini istiyosanız stok fan yerine herhangi bir kule tipi fan kullanmak bile çok fark koyar. Ucuz ama iş gören bir kule tipi fan mesela:

https://www.hepsiburada.com/snowman...ler-fan-p-HBV00000UVGM8?magaza=ramtechdonanim
Baya ucuzmuş. Islemcinin fiyatinin 3/1'i neredeyse. Ayrica fosil ve kalitesizlik kokuyor. Snowman önerileri ne zaman biter acaba?
M4-12X Pro bile yeterli o islemciye.
Ayrica degerleri gayet iyi. Normal "gibi" demenizi de anlayamıyorum ilk mesajinizda.

@YasarDg Sıvı soğutucu alıp takarsan ortalama 50-55, en fazla 60 dereceyi görürsün.
120mm sivi sogutucuyla 360mm sivi sogutma bir mi? 360mm ile baska 360mm arasinda modellere gore bile degerler fark ederken siz direkt sivi sogutma diyorsunuz. Kesin konuşamazsınız değerler hakkında.

Baya ucuzmuş. Islemcinin fiyatinin 3/1'i neredeyse. Ayrica fosil ve kalitesizlik kokuyor. Snowman önerileri ne zaman biter acaba?
M4-12X Pro bile yeterli o islemciye.
Ayrica degerleri gayet iyi. Normal "gibi" demenizi de anlayamıyorum ilk mesajinizda.

120mm sivi sogutucuyla 360mm sivi sogutma bir mi? Modellere bile degerler fark ederken siz direkt sivi sogutma diyorsunuz.
Foruma insanlara saldırmak için girmiş gibisin. Normal gibi demem soğutma bileşenlerini bilmemem. Eğer stok fan ve ortalama bir kasaya sahipse normal. Sıvı soğutmayla bu değerleri alıyorsa normal değil. Snowman T6 Ultra kendi bütçesinde gayet yeterli bir kule tipi.

120mm sivi sogutucuyla 360mm sivi sogutma bir mi? 360mm ile baska 360mm arasinda modellere gore bile degerler fark ederken siz direkt sivi sogutma diyorsunuz. Kesin konuşamazsınız değerler hakkında.
Evet boyut belirtmeyi unutmuşum. Ben 240mm Deepcool LE520 ile i5-12400F'te bu değerleri alıyorum.

Foruma insanlara saldırmak için girmiş gibisin. Normal gibi demem soğutma bileşenlerini bilmemem. Eğer stok fan ve ortalama bir kasaya sahipse normal. Sıvı soğutmayla bu değerleri alıyorsa normal değil. Snowman T6 Ultra kendi bütçesinde gayet yeterli bir kule tipi.
Ikisini de alip degerleri bir karsilastirin bakalim. Size bir sey kanitlamak zorunda degilim. Arkadas kule tipi de almak zorunda degil.

Ikisini de alip degerleri bir karsilastirin bakalim. Size bir sey kanitlamak zorunda degilim. Arkadas kule tipi de almak zorunda degil.
Tabii ki kule tipi almak zorunda değil ve tabii ki Snowman almak zorunda değil sen de bana bir şey kanıtlamak zorunda değilsin. Ben sadece düşük bütçeyle stoktan kurtulabileceği bir öneri de bulundum. Eminim Snowmandan iyisi de vardır.

Tabii ki kule tipi almak zorunda değil ve tabii ki Snowman almak zorunda değil sen de bana bir şey kanıtlamak zorunda değilsin. Ben sadece düşük bütçeyle stoktan kurtulabileceği bir öneri de bulundum. Eminim Snowmandan iyisi de vardır.
Ben de 1100TL'nin dusuk butce olmadigini soyluyorum hocam. 400TL'ye bahsettigim sogutucu da gayet 10-15 derece fark ettirir en az. Kosullara bagli tabii.

Ben de 1100TL'nin dusuk bütçe olmadigini soyluyorum hocam. 400TL'ye bahsettigim sogutucu da gayet 10-15 derece fark ettirir en az. Kosullara bagli tabii.

Yani kısaca endişelenmem gereken bir durum yok değil mi? Şu anda durumun bir soğutucu almaya yetmiyor bilgisayar ile yeterince masraf çıkardım

Ben de 1100TL'nin dusuk butce olmadigini soyluyorum hocam. 400TL'ye bahsettigim sogutucu da gayet 10-15 derece fark ettirir en az. Kosullara bagli tabii.
Dediğin doğrudur. 400TL 1100TL den daha düşük bir bütçe tabii ki. Attığın soğutucu da Snowmandan iyi olabilir bilgim veya iddiam yok karşılaştırılmaları hakkında.

Yani kısaca endişelenmem gereken bir durum yok değil mi? Şu anda durumun bir soğutucu almaya yetmiyor bilgisayar ile yeterince masraf çıkardım
Hayır yok değerler normal.

Merhaba herkese. Dün yeni bir sistem aldım sonunda çocukluğumun hayalini gerçekleştirdim.
i5 12400F.
Gigabyte RTX 3070.
Şu anda an itibarıyla Crysis 1 oynuyorum ve hava sıcaklığı 38 derece oyunda ise GPU ve CPU sıcaklıkları 75 derece oluyor ikisi de genelde bu sıcaklık düzeylerinde.
Dün ise FurMark testi yaptım yaklaşık 20dk boyunda ve sonuçlar temp maximum 76 derece hotspot ise 87 dereceleri gördüler.
Aldığım sistemde sorun olmasından korkuyorum ilk defa bir sistem aldım ve hevesimin kursağında kalmasından korkuyorum. Bu değerler normal midir?

Yaz aylarında normal bende de aynı işlemci var stok fan kullanıyorum.
Prime 95 testinde 5-85 dereceleri görmüştü.
Yaz ayları için gayet normal.
İsterseniz arkadaşların önerdiği hava soğutmalardan birini seçebilirsiniz.
Kışın genelde stok fan ile 65-70 arası geziyor i5-12400F

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı