i5 12400F sisteme RAM önerisi

Sistemi oyun oynamak için kullanıyorsan 64 GB gereksiz olur en fazla 32 GB yeterli. DDR4 bir sistem için kaliteli ve pahalı bir yatırım yapmakta gereksiz. 32 GB (2x16 Dual) 3200 MHz CL16 bir RAM kiti işini fazlasıyla görür. Kapasiteden ziyade destek olsa 3600 veya üzeri MHz değeri performansa çok etki ederdi ama anakart 3200 üzerine destek vermiyor.

Örnek olarak benim kullandığım RAM bu mesela.

Hocam anakart 3200MHz destekliyor ancak limiti kaldırılıyor, o yüzden önerebileceğin yüksek MHz'li 32 GB RAM varsa önerebilirsin. (bütçe konusunda sıkıntı yok, alacaksam kaliteli bir şey alasım var, boş olduğunda 2-3 tane önerebilirsen sevinirim) 3200 MHz RAM destekleyen sisteme 3600 MHz RAM takılırsa ne olur?

Ben t-Force Vulkan kullanıyorum 2x8GB DDR4.

Hocam benim de 2x8GB ama yetmiyor artık.

Sistemi oyun oynamak için kullanıyorsan 64 GB gereksiz olur en fazla 32 GB yeterli. DDR4 bir sistem için kaliteli ve pahalı bir yatırım yapmakta gereksiz. 32 GB (2x16 Dual) 3200 MHz CL16 bir RAM kiti işini fazlasıyla görür. Kapasiteden ziyade destek olsa 3600 veya üzeri MHz değeri performansa çok etki ederdi ama anakart 3200 üzerine destek vermiyor.

Örnek olarak benim kullandığım RAM bu mesela.

Hocam bir şuna bakabilirsiniz iyi mi?

Son düzenleme:
Hocam anakart 3200MHz destekliyor ancak limiti kaldırılıyor, o yüzden önerebileceğin yüksek MHz'li 32 GB RAM varsa önerebilirsin. (bütçe konusunda sıkıntı yok, alacaksam kaliteli bir şey alasım var, boş olduğunda 2-3 tane önerebilirsen sevinirim) 3200 MHz RAM destekleyen sisteme 3600 MHz RAM takılırsa ne olur?

Hocam bir şuna bakabilirsiniz iyi mi?
Kusura bakma dönüş yapamadım gece bakıp yazarım ama Kingston markası zaten yılların tecrübesi ile çoğu kişinin tercih ettiği bilinmiş bir marka bende çok kullandım. 3600 MHz frekansla gecikme değeri CL18 yazıyor alınabilir güzel görünüyor yalnız çok fark bekleme 3200'e göre belki 10-15 FPS fark olur. RAM üzerinde kullanılan malzeme kalitesini çok bilmiyorum ama o konuda bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur fakat Kingston kaliteli bir markadır.

Diğer konuya gelirsek örneğin anakart 3200 MHz destekliyor sen buna 4800 MHz DDR4 RAM takabilirsin ama anakart onu yine 3200 üzerinden çalıştırır harici olarak mesela benim anakart MSI'nin BIOS ayarlarında ram frekansını daha yüksek seviyelere alma var ama düzgün bir ayarlama yapılmazsa sistem açılmayabilir gibi uyarıları vardı o yüzden hiç denemedim genelde XMP ile en fazla kaç destekliyorsa anakart o kullanılıyor. Çok takılmana gerek yok bilinmiş markalardan birinden yüksek frekanslı düşük gecikmeli bir RAM kiti seçip alabilirsin ama performansta müthiş bir sıçrama bekleme onun için daha çok işlemci ve ekran kartı etkili olur.

Kusura bakma dönüş yapamadım gece bakıp yazarım ama Kingston markası zaten yılların tecrübesi ile çoğu kişinin tercih ettiği bilinmiş bir marka bende çok kullandım. 3600 MHz frekansla gecikme değeri CL18 yazıyor alınabilir güzel görünüyor yalnız çok fark bekleme 3200'e göre belki 10-15 FPS fark olur. RAM üzerinde kullanılan malzeme kalitesini çok bilmiyorum ama o konuda bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur fakat Kingston kaliteli bir markadır.

Diğer konuya gelirsek örneğin anakart 3200 MHz destekliyor sen buna 4800 MHz DDR4 RAM takabilirsin ama anakart onu yine 3200 üzerinden çalıştırır harici olarak mesela benim anakart MSI'nin BIOS ayarlarında RAM frekansını daha yüksek seviyelere alma var ama düzgün bir ayarlama yapılmazsa sistem açılmayabilir gibi uyarıları vardı o yüzden hiç denemedim genelde XMP ile en fazla kaç destekliyorsa anakart o kullanılıyor. Çok takılmana gerek yok bilinmiş markalardan birinden yüksek frekanslı düşük gecikmeli bir RAM kiti seçip alabilirsin ama performansta müthiş bir sıçrama bekleme onun için daha çok işlemci ve ekran kartı etkili olur.

Eyvallah reisim yardımların için, kararlaştırdım sipariş verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı