i5 12400F stok fan ile 85 derecelere kadar çıkıyor

  • Konuyu başlatan xrr65
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 181
GPU'nun %98 ve üzeri kullanımda olması karttan tam verim aldığınızı gösterir. İşlemci kısmında ise işlemci kendini ne kadar az kullandırarak ekran kartını besleyebiliyorsa o kadar iyidir, darboğaz yaratmaz. Sisteminizde bir sorun da yok darboğaz da. Yalnızca biraz daha serin çalışırsa daha sağlıklı olur uzun vadede.
Anladım teşekkür ederim se 214 xt nasıldır hava soğutucu olarak ?

Hocam kasam zalman n5 mf buna uyar mı se214xt ve sizin attığınız thermalright ?

@xDraco hocam sizdede 12400f vardı sanırım sizin sıcaklıklar nedir ? Ve 75 80 dereceler normal midir uzun süre kullanilirsa bu ısıda sorun açar mı ?

85 derece zarar verecek kadar yüksek değil ama 1000-1200 TL'ye soğutucu alırsanız iyi olur. Serin ve sessiz çalisir. Stok fan sesinden rahatsız olduğum için Kule tipi soğutucu almıştım.
Hocam peki 240fps e sabit olduğu için 75 80 dereceleri görüyor cs2 de uzun süreler boyunca oynuyorum sorun yaratır mı işlemciye zararı olur mu yani ?
 
Son düzenleme:
@xrr65
70-85 derece uzun kullanımda bile işlemciye zarar vermez. Bütçen varsa şimdi alman daha iyi olabilir. İleride stok kalmayabilir ve fiyatlar yükselebilir.
Hocam eğer dediğiniz gibiyse biraz daha böyle kullanayım alırım sonra artması önemli değil benim için. Bir çok arkadaş uzun süre kullanımda 75 80 derecenin işlemci için ömrünün kisalacağını falan söyledi bende hangisi doğru söylüyor diye kafam karıştı
 

Geri
Yukarı