i5 12400F ve 13400F için anakart önerisi

Bütçe
8000 TL
Anladım yok ya o kadarına gerek yok. Sadece bir şey sormak istiyorum.

B660 4500 lira civarında, B660M serileri ise yani B660M-K, B660M-E (farkları neler bilmiyorum) daha uygun fiyatlı. Arkadaşımızın söylediği B650 ise 10 bin TL, B650M ise en uygun 5000 TL civarında, B650 neden çok daha pahalı? Bir de bir şey daha sormak istiyorum, neden yanında m olmayan ürünler daha pahalı? B650 ve B660 gibi bunlar tek başına daha pahalı, ama M-K veya M-E olunca daha uygun oluyor. Açıklarsanız gerçekten çok sevinirim merak ettim, çok teşekkür ederim.

Hocam ikisi farklı soketler B650 son nesil AMD soketi 7000 serisi ile geldi B660 ise 12. nesil ile gelen LGA 1700 soketi harfler ise anakartın boyutunu gösterir mesela m Micro ATX tir. Ayrıca ekran kartınız nedir? Bu işlemciler için bir de soğutma gerekir stok soğutucu yetmez.

Hocam ikisi farklı soketler B650 son nesil AMD soketi 7000 serisi ile geldi B660 ise 12. nesil ile gelen LGA 1700 soketi harfler ise anakartın boyutunu gösterir mesela m Micro ATX tir. Ayrıca ekran kartınız nedir? Bu işlemciler için bir de soğutma gerekir stok soğutucu yetmez.
Ekran kartım RTX 3060 Ti zaten yazmıştım konunun başında. Şimdi zaten 10400F ile kullandığım işlemci soğutucu var ucuz bir şey ama iyi çift fanlı bir soğutucu var, tekrar bunu kullanmaya devam edeceğim, eğer gerekirse ekstradan daha iyi bir soğutucu da alırım.

Ekran kartım RTX 3060 Ti zaten yazmıştım konunun başında. Şimdi zaten 10400F ile kullandığım işlemci soğutucu var ucuz bir şey ama iyi çift fanlı bir soğutucu var, tekrar bunu kullanmaya devam edeceğim, eğer gerekirse ekstradan daha iyi bir soğutucu da alırım.

Sıvı soğutmaysa her türlü yeter ikisi de ekran kartını hayli hayli kaldırır arada 1700 TL fark var 13400F tavsiye ederim.

Yeter hocam ama gene de soğutucunun modeli nedir acaba?
Gerçekten bilmiyorum ya 2020 yılında 10400F ve bu anakartımı alırken almıştım o zamanlar 120 130 TL falandı, 10400F için yeterli yazılmıştı ve öyle almıştım, zaten bayağı sıkıntılı bir şey ben montaj yapmasını da bilmiyorum, takıp çıkarırken çok zorlanıyorlar bayağı kasıntı bir ürün, gerçi bir çoğu öyleymiş, hatta takıp çıkarırken işlemci ayakları yamulmasın diye de çok uğraşıyorlardı. Yani belki yeni ürünleri alırken daha iyi bir soğutma da alabilirim ama bunların montajı genelde hep böyle zormuş, zaten ben yapmıyorum bilgisayarcılar yapıyor da.

Kule tipi soğutucu diyorsunuz çift fan deyince bende 240 ML'lik sıvı soğutma sandım😃
Keşke olsa ya, ama değil maalesef :D.

12400F ile 13400F arasındaki fiyat farkına değecek farklar neler hocam?
Bilmediğim için soruyorum.
Aynı zamanda konu sahibi içinde güzel soru.
Merhaba konu dışı ama, Gaming.gen.TR ile ilgili yaşadığınız sorunları gördüm gerçekten çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun, umarım halledebilmişsinizdir.

Evet bu arada iki işlemci arasındaki fiyat farkına değen özellik farkları nelerdir gerçekten merak ediyorum eğer açıklayabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Merhaba konu dışı ama, Gaming.gen.TR ile ilgili yaşadığınız sorunları gördüm gerçekten çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun, umarım halledebilmişsinizdir.

Evet bu arada iki işlemci arasındaki fiyat farkına değen özellik farkları nelerdir gerçekten merak ediyorum eğer açıklayabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Forumdaki konular ses getirdi ve sonra pazar günü akşamı bile aramak zorunda hissedip arayıp paramı gönderdiler. Sorun çözüldü. 2 yıl oldu olayı yaşayalı. Çok kötü bir firma. Oradan asla bir şey almanızı önermem. Satış sonrası işiniz düşerse eyvah eyvah.

13400F işlemci daha çok çekirdeğe sahip ve ön belleği de yüksek ama bunlar tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum. Mesela valorant için ve hikayeli oyunlar için hangisinin önemi neden büyüktür hangisini ne için almalıyız vsvs bunların cevabını arıyordum soruyu sorarken ama cevaplayan olmamış :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı