i5 12400F ve RTX 3070 Ti AC: Valhalla ve Path of Exile gibi oyunlardan atıyor

İşletim sistemi
Windows 11

kierkegaard

Hectopat
Ekran kartı
Msi 3070 ti
Anakart
B660m
İşlemci
i5 2400f
Sistemi yeni topladim sayilir. Path of Exile oynuyordum uzunca bir sure de oynadim ancak bir sure sonra oyundan atmalar basladi. Oyun ciktiginden beri crash kronik sorun oldugu icin dun Epic Games'ten aldigim AC Valhalla'yi kurdum. Bir muddet ilerledikten sonra bu oyundan da atmaya basladi.

Valhalla'da menchmark testi vardi baktigimda GPU sicakligi 65-70 derece arasindaydi, tatmin olmadim MSI Afterburner kurdum orada da oyun ici sicaklik 65-70 arasinda cikti.

Ekran kartini ucuz aldim acaba sahte mi diye GPU-Z uygulamasini kurdum herhangi bir problem algilamadi.

Windows 11 kullanıyorum, guncel surumu kullanıyorum. Ekran karti suruculerim de guncel. Sistemim su sekilde;
  • MSI Pro B660M anakart.
  • Intel i5 12400F islemci.
  • MSI 3070 Ti.
  • 2x8 RAM.
  • 1 TB SSD.
  • EVGA 650W Gold guc kaynagi.

Hocam sisteminde bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bana Windows 11 kaynaklı bir problem gibi geldi.

Şu başlığa bir göz gezdirip deneyiniz hocam.

Hocam tesekkur ederim. Oyunu silip tekrar yukluyorum su an. Muhtemelen yine kapanma olacak oyle hissediyorum tekrar kapaninca bunu deneyecegim. Bir de konuda yazmayi unutmusum kasanin ustu cok olmasa da biraz isiniyor oyun oynarken. On taraf buz gibi olmasina ragmen ust tarafta bir isi hissediliyor yalnizca oyun acinca oluyor. Belki bir sekilde bir seyler isinip kapaniyordur diye dusundum tabii bu kasanin ustunun isinmasi normal mi bilmiyorum.
Kasam zalman m3 plus

Sistemi yeni topladim sayilir. Path of Exile oynuyordum uzunca bir sure de oynadim ancak bir sure sonra oyundan atmalar basladi. Oyun ciktiginden beri crash kronik sorun oldugu icin dun Epic Games'ten aldigim AC Valhalla'yi kurdum. Bir muddet ilerledikten sonra bu oyundan da atmaya basladi.

Valhalla'da menchmark testi vardi baktigimda GPU sicakligi 65-70 derece arasindaydi, tatmin olmadim MSI Afterburner kurdum orada da oyun ici sicaklik 65-70 arasinda cikti.

Ekran kartini ucuz aldim acaba sahte mi diye GPU-Z uygulamasini kurdum herhangi bir problem algilamadi.

Windows 11 kullanıyorum, guncel surumu kullanıyorum. Ekran karti suruculerim de guncel. Sistemim su sekilde;
  • MSI Pro B660M anakart.
  • Intel i5 12400F islemci.
  • MSI 3070 Ti.
  • 2x8 RAM.
  • 1 TB SSD.
  • EVGA 650W Gold guc kaynagi.

Hocam GPU sıcaklığı gayet normal yük altındayken 68 70 olur.
Boşta çalışırkende 38 40 arası gider gelir bazen de 33 34'lerde takılır boşta iken
Oyun esnasında Görev Yöneticisi'nden bakılırsa zaten görürsünüz 70 derece üstüne en fazla 1 veya 2 derece eklenir.
Windows 11 de evet optimizasyon sıkıntısı var ancak yine de Windows 10 ile arasında bir şey fark etmez ayrıca sıcaklığın yazılımla değil donanımla alakası var (tabii eğer yazılımlarda virüs veya trojan yok ise.)
Uzun lafın kısası sıcaklık değerleri normal.

oyunu silip tekrar yükledim yine 5 dakika sonra oyundan attı. SFC scannow komutunu da yaptım, şöyle dedi; " found corrupt files and successfully repaired. problemli dosyalar bulup tamir etmiş sanırım.

Hocam dun arkadasimla Afterburner kurduk tek tek degerlere baktik CPU en yuksek 73-74u gordu GPU ise 65'i gecmedi. Oyun sonra tak diye yeniden atti PC'yi resetlemedi. Kullandigim guc kaynagini burada cok degerli bir arkadas tavsiye etmisti @messinicocugu enva 650 80Gold. Oyundan olabilir mi acaba diye dusunmeye başladım
@Elandeer

Garip hocam normalde iyi bir PSU ama sınırda çalışıyor diye böyle yapıyor herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı