i5-12400F ve RTX3070 Ti sistem donuyor

spiraculum

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL i5-12400F 6 Core, 2.5Ghz, 18Mb, 65W, LGA1700, 12.Nesil, BOX, (Grafik Kart YOK, Fan VAR)
Asus PRIME B660M-A D4 DDR4 5333mhz(OC) RGB M.2 1700p mATX Anakart
Kingston Fury Renegade 500 Gb Gen4 M.2 SFYRS/500G
ASUS TUF GAMING GT301 ARGB USB 3.1 ATX KASA
ASUS TUF GAMING LC 120 ARGB
ASUS TUF GAMING 650B 80 PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI
ASUS TUF-RTX3070TI-8G-V2-GAMING
Kingston Fury Renegade 32GB(16x2)3200 KF432C16RB1AK2/32
Meslek
Mimar
Arkadaşlar PC cidden bulduğu her fırsatta donmaya başladı. Ekran kartını RAM'ı strese soktuğumda testler gayet normal çıkıyordu hala donuyordu hem de sadece oyun oynarken değil YouTube'da gezerken bile donar oldu. Virüs taraması yaptım bulaşmış temizledim hala aynı. En son format atmaya karar verdim vermez olaydım. Artık Windows kurarken donuyor kararım geri geliyor bazen donup ses yavaşlayıp çatallaşıyor tamamen ses gidiyor, ekran gidiyor ve kasa tuşuyla kapatmak zorunda kalıyorum. Çıldırmak üzerim ne olur bir fikir verin ben tıkandım yıldım :((
Windows kuramıyorum resmen, benzer başlıklarda gördüğüm şeyleri de denedim ama inatçı çıktı bizim oğlan.

Sistemim;
  • İşlemci: Intel i5-12400F 6 Core, 2.5GHz, 18MB, 65W, LGA1700, 12.nesil
  • Anakart: ASUS Prime B660M-A D4 DDR4 5333MHz(OC) RGB M.2 1700p mATX anakart.
  • SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB gen4 M.2 SFYRS/500G
  • ASUS TUF Gaming LC 120 ARGB.
  • Güç kaynağı: ASUS TUF Gaming 650b 80 Plus Bronze 650W.
  • Ekran kartı: ASUS TUF-RTX3070 Ti-8G-V2-Gaming
  • RAM: Kingston Fury Renegade 16x2.

Ramlerini söküp tekrar takmayı dener misin
Format atmadan önce denemiştim çok işe yaramamıştı ama yine denerim

IMG_2615.jpeg

Temizlerken bu pimlerden birinin içinin böyle olduğunu farkettim bu böyle Bi sorun yapar mı?
Pcyi aldıktan 5 6 ay sonra bu kapanöa sorununu yaşamaya başladım ama

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba arkadaşlar,
Nerdeyse 2 yıldır kullandığım ve sırf mağdur olmamak için genel parçalarını ASUS markalı topladığım bilgisayarından tahmin ediceğiniz üzere mağdurum :). pc sürekli ve ansızın donma kitlenme yeri geliyor mavi ekran hatası alıyorum. Donanım parçalarını strese soktuğumda herhangi bir sıkıntı olmuyor. Ama video izlerken donuyor bazen ekran kararıp geri geliyor(bu olayda bazen ekran ayarlarım da sıfırlanıyor) bazen ise donup kalıyor ne klavye ne mouse tepki vermiyor ama video sesi 30sn kadar devam ediyor.
Bu olay yaklaşık 6 ay önce ekran kartı güncellemesinden başladı, dedim güncellemedendir bir sonrakinde düzelir. Düzelmedi, ekran kartını yazılım hatası için servise yolladığımda kutusunu bile açmadan sıvı teması var diyip geri gönderdiler ki hala buna ihtimal vermiyorum.... Format attım, temiz kurulum yaptım. Ramları çıkarıp tekrar taktım, teker teker denedim. Biosu güncelledim.
Geldiğim şu noktada bırakın işimi yapmayı video bile izleyemiyorum. Bilgim araştırmam dahilinde elimden gelen herşeyi denedim. Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı