Gök_Deniz
Hectopat
- Katılım
- 2 Eylül 2020
- Mesajlar
- 166
Ben hazır sistem alıcamSıfırdan sistem mi topluyorsunuz yoksa sisteminize yükseltme mi yapacaksınız? Yükseltme yapacaksanız anakartınız nedir?
Ben hazır sistem alıcamSıfırdan sistem mi topluyorsunuz yoksa sisteminize yükseltme mi yapacaksınız? Yükseltme yapacaksanız anakartınız nedir?
Ben hazır sistem alıcam
O zaman 7500F.Ben hazır sistem alıcam
Bir gömlek üstü diyelim yeter hocam. 7500F ile 12400F arasında abarttığınız kadar bir fark yok.
İşlemcileri kağıt üzerinden hesaplayarak doğru sonucu bulamazsınız. DDR5 oyun tarafında hala farkını belli etmiş değil. Neyse yazılacak çok şey var fakat aşağı test bırakıyorum incelersiniz.%20 Single Core, %30 Multi Core, 2 kata yakın L3 farkı, DDR5 desteğini söylemiyorum bile. 12400F'te destekliyor ama alanların %90'ı DDR4 kullanıyor. AM5'te daha yüksek RAM hızı desteği mevcut ayrıca. Çoğu oyunda iyi fark var. Yani bir gömlek doğru bir tabir değil. 13400F'ten de daha iyi. 7.nesil AMD işlemcileri 5600 falan sanıyorsunuz? Abattığınız kadar fark yok dediğiniz aralığa en az 2 işlemci sığar.
İşlemcileri kağıt üzerinden hesaplayarak doğru sonucu bulamazsınız. DDR5 oyun tarafında hala farkını belli etmiş değil. Neyse yazılacak çok şey var fakat aşağı test bırakıyorum incelersiniz.
İşlemcileri, Geekbench, Benchmark vb. yardımcı yazılımlar olmadan kıyaslayamazsın. Oyunda ise L3 ve GPU'yu tam beslemesi önemli. Kağıt üstü bir değer yok her şey testlerle ortada zaten:
Ayrıca attığın videodaki 12400F sence fabrika çıkışı mı? 12400F'in 5GHz çalışması için ciddi bir OC yapılması gerek. Bu da üst seviye Extreme anakartlarla olur. Video saçmalık. Tamamen boş değerler.
Fabrika çıkışı oyun testlerine bakarsan 7500F çok bariz önde zaten.
Intel Core i5 12400F vs AMD Ryzen 5 7500F: performance comparison
We compared 6-core Intel Core i5 12400F (2.5 GHz) against AMD Ryzen 5 7500F (3.7 GHz) in games and benchmarks. Find out which CPU has better...nanoreview.net
Ayrıca DDR5 oyunlarda farkını belli etmeye başladı. En düşük %10 FPS farkı görürsünüz. Bu daha da artacak. Sıfırdan toplayan biri zaten DDR5 tercih ediyor. Bilmediğin konularda boş yorum yapma.
Kağıt üzerinden anlamazsın dediğim o zaten. İşlemci O.C potansiyeli yüksek bir işlemci farkı kapatıp ensesine yapışabilir. Extreme karta gerek yok ayrıca B660 Tomahawk ile yapabilirsin. Sen ve senin gibi fanboylar zaten budget işlemciyi alıp göklere çıkartır. 3 çarpar 5 katlar falan laflarınız mantıksız yani. Gereksiz beklenti yaratıp alıcı kişileri yanlış yönlendiriyorsun. O zaman sana göre 12400F kullanan birisi sistemi satıp acil 7500F e geçmeli çünkü arada 10 kat fark var. Komiksin!
O zaman sana göre 12400F kullanan birisi sistemi satıp acil 7500F e geçmeli çünkü arada 10 kat fark var. Komiksin!
Ne konuştuğunu gram bilmiyorsun! Hiçbir tecrüben yok ve duyduğun her bilgiyi doğru sanıp satmaya çalışıyorsun. Senin gibi bu forumda çok var emin ol. Eğer şuraya yazmak için ehliyet verilseydi siteye üye dahi olamazdın.10 kat dediğimi hatırlamıyorum? 12400F gibi giriş - orta sınıf bir işlemciyi alanların %1-2 5GHz OC edebilir. Soğutması ayrı dert. Ayrıca F işlemciler OC için en elverişsiz olanlardır. Ortada potansiyel falan yok yani. Tamamen boş değerler veriyorsun. Ayrıca gram bilgin yok 12400F gibi çarpan kilidi kapalı işlemciler OC için üretilmiyor. Denersen zaten garanti dışı kalıyor. OC için üretilmedi çünkü. Intel fanboyu sensin. Demek istediğim 7500F tam anlamıyla yeni nesil bir işlemci. 12400F ile de arasında iyi fark var bu kadar basit. Konuyu çarpıtma artık. Uzatıp lafı çeviriyorsun.
Böyle bir şey asla demedim. Sadece sıfırdan toplayan birinin AM5 tercih etmesi çok daha avantajlı dedim. Anlamak istediğin gibi anlıyorsun. (Nokta)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.