Anakart RAM ve işlemci alacağım. Maksimum 7500TL bütçem var iki işlemcide çok yakın birbirine bu yüzden kafam çok karıştı. Hangisi daha mantıklı?
Kesinlikle 5600.
12400F'in soketi biraz daha canlı ve OC potansiyeli çok daha yüksek. Önbellek kaynaklı rekabetçi oyunlarda 5600 biraz daha avantajlı.
Benim 12400F var. 1 yili gecmistir, macun yenilemedim. Hala stok fan. 70 dereceyi genellikle gecmiyor oynadigim oyunlarimda.
Yani stok fan ile kullanilacaksa diye yaziyorum, belki stok fan ile kullanilir; 12400F stok fan ile overclock olmadan kullanilabilir, ancak 5600 ise overclock olmasa bile yaz gunu problem yapabilir, ancak 12400F yaz gununde de yine 70 dereceyi gectigini fazla gormedim.
Rekabetci oyunlar icin Cache'den dolayi 5600 cok daha fazla FPS verebilir, ancak hikayeli oyunlar icin genellikle 12400F onde denilebilir.
12400F OC yapılıyor mu? H160M- g anakartla mesela.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.