i5 12400F yerine AMD CPU önerisi

EgeEfendi

Centipat
Daha fazla  
Şu an Intel i5 12400F kullanıyorum ve ekran kartım da AMD RX 6700 XT. Bu sebepten AMD bir işlemci tercih etmek istiyorum. Şimdilik Ryzen 7 5700x3D düşünüyorum elbette anakartı da değişeceğim. Eğer Intel veya AMD herhangi bir öneriniz varsa bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Intel i5 12400F kullanıyorum ve ekran kartım da AMD RX 6700 XT. Bu sebepten AMD bir işlemci tercih etmek istiyorum. Şimdilik Ryzen 7 5700x3D düşünüyorum elbette anakartı da değişeceğim. Eğer Intel veya AMD herhangi bir öneriniz varsa bekliyorum.
AM4 LGA 1700'den daha geri bir soket eğer AM4'e geçerseniz Lga 1700'ü özlersiniz. İki seçenek var biri direk 13600K almak öbürü ise AM5'e gecmek.

AM4 LGA 1700'den daha geri bir soket eğer AM4'e geçerseniz LGA 1700'ü özlersiniz. İki seçenek var biri direk 13600K almak öbürü ise AM5'e gecmek.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim soketlere dair pek bir bilgim yoktu dediklerinizi dikkate alarak 7500F alacağım sanırım.

12400F ekran kartınız için yeterli hocam. Bana kalırsa bir şeyleri değiştirecekseniz 7500F alın, DDR4 almak ölü bir yatırım olur.

Diğer yorumdaki 13600K'den daha ucuz yollu olduğu için 7500F tercih edeğim herkese teşekkür ederim.

Ekran kartını değiştirecek misiniz? Değiştirmeyecekseniz 12400F işinizi fazlasıyla görüyordur zaten.

12400F ekran kartınız için yeterli hocam. Bana kalırsa bir şeyleri değiştirecekseniz 7500F alın, DDR4 almak ölü bir yatırım olur.

Değiştirme sebebim CMD üzerinden kontrol ettiğimde çoğu şey 9.9 iken işlemci puanım 8.4'dü bundan kaynaklı olarak değiştirme kararı aldım tekrardan teşekkür ederim.

Değiştirme sebebim CMD üzerinden kontrol ettiğimde çoğu şey 9.9 iken işlemci puanım 8.4'dü bundan kaynaklı olarak değiştirme kararı aldım tekrardan teşekkür ederim.

Gereksiz bir sebep. İleride yeniden sistem inşa etmek için kullanın paranızı. Şimdi alacağınız AM4 işlemciler hiçbir işinize yaramayacak.

Gereksiz bir sebep. İleride yeniden sistem inşa etmek için kullanın paranızı. Şimdi alacağınız AM4 işlemciler hiçbir işinize yaramayacak.

Zaten AM5 bir işlemci 7500F paramı böyle değerlendirmek benim için mantıklı zaten böyle böyle yavaş yavaş sistemide geliştireceğim ama yine de teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı