i5 1240P RTX 3050 Sistemde Valorant 144Hz'de 144 FPS değil

İşletim sistemi
Windows 11

kaandurgut

Hectopat
RAM
8x2 16GB 3200Mhz
Ekran kartı
RTX 3050 4GB 60W
Anakart
Acer Aspire 7 A715-51G
İşlemci
İ5-1240P
Selam laptopum kendini yorup, Valorant'ta FPS'i 144'e sabitlemiyor. Bu problemi nasıl çözerim? CPU ve GPU kullanımım çok az.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 149
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yüksek performansa alın ve şarjı yüksek iken pile bağlı olarak oynayın değerleri tekrar atın bakalım.

144Hz de 144FPS sabit alınacak diye bir şey yok oyunun ayarlarından FPS sınırını açın 144'ü geçmesini istemiyorsanız. Eğer FPS sınırı açıksa belli bir FPS'nin üstüne çıkmaz ve bu değiştirmezseniz hep açık kalır görüntü ayarlarından FPS sınırını kapalı yapın.

Kardeşimde de aynı bilgisayar var ve tek kanal 8GB bellek ile daha yüksek FPS alıyor. (120-170 arası)
Bence sürücülerin güncel olduğundan emin olun ve Güç Modu ayarını kontrol edin. Intel iGPU sürücülerini de aynı şekilde güncellemenizi öneririm.

Ayrıca işlemci kötü falan değil. i5 11400H ve Ryzen 5600H'dan daha iyi olduğu söylenebilir.

Oyun ayarlarını da atar mısınız ?
Oyunu 2. monitörden mi oynuyorsunuz yoksa laptop ekranından mı ?

Son düzenleme:
Selam tüm driverlar'ı güncelledim laptop ekranından oynuyorum oyun ayarlarım düşükte. Güç ayarlarının da yüksek performans olduğuna eminim. Maalesef sorunu çözemedim.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…