i5 11. nesil ve RTX 3050 sistemde Valorant FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

Eren Kagutsuchi

Hectopat
Yer
İzmir/Tire
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i5 11400H
Selamlar, yaklaşık 1 ay önce RTX 3050 ve i5 11. nesil işlemcili bir notebook aldım ve son 2 güne kadar da sorunsuz kullanıyorum ancak geçtiğimiz günlerden itibaren sadece Valorant'ta garip bir FPS düşmesi söz konusu. Oyunu en yüksek ayarlarda sıkıntısız oynarken orta ayarlarda zor oynar hale geldim. Teknik destek sorunun bilgisayarda olduğunu söyledi ve birkaç yapabileceğim öneride bulundu ancak bir değişme olmadı. NVIDIA GeForce Experience üzerinden optimize edilmiş ayarlarda ise oyun facia denebilecek derecede fazla kasıyor. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1295085
Riot yetkilisi bu ayarı yapmamı istemişti eğer yanlış yapmadıysam 3050'yi kullanıyor olması lazım.

3050 yüksek performans yazıyor ise evet.
Peki güç seçenekleri üzerinden işlemci güç tüketimi ayarı tamam mı? İşlemci ThrottleStop ayarı vs gerekirse tabii sorun bunun ile alakalıysa @erengore hocamız yardım edebilir.

Afterburner'da Recep Abi'nin yaptıklarının aynısını yapmış olmama rağmen ekran kartı sıcaklıklarını gösteremedim ancak oyun sırasında bilgisayara kurulu gelen yazılım aracılığıyla sıcaklıklarla ilgili bir ekran görüntüsü aldım umarım yardımcı olabilir.
Ekran Alısfdsgdfntısı.PNG

Afterburner'ı hallettim ve galiba sorunu bulmaya çok yaklaştık.
Valorant Screenshot 2022.02.04 - 19.31.00.34.png

GPU kullanımı %61 anormal bir değer değil mi ?

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı