i5-1240p temel hızın altında çalışıyor

  • Konuyu başlatan Mexiss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 467
Yeni almıştım ve her şeyi tam sistemsel olduğunu düşünüyorum.
Ben de aynı sorunu yaşıyorum şu anda oyun menüsünde ya da boştayken hızı 3.5-4ghz lere kadar çıkartabiliyorken oyun içerisinde 70 derece olduğu halde 1.7ghz hızda çalışıyor. DDU ile driver silip yükledim eski driverları denedim ama işe yaramadı throttleStop ile düzelecek bir şey de değil oyun içerisinde kendini kısıtlıyor ama neden bilmiyorum. sorunu çözebilirseniz lütfen yazın.
 
Ben de aynı sorunu yaşıyorum şu anda oyun menüsünde ya da boştayken hızı 3.5-4GHz'lere kadar çıkartabiliyorken oyun içerisinde 70 derece olduğu halde 1.7GHz hızda çalışıyor. DDU ile driver silip yükledim eski driverları denedim ama işe yaramadı ThrottleStop ile düzelecek bir şey de değil oyun içerisinde kendini kısıtlıyor ama neden bilmiyorum. Sorunu çözebilirseniz lütfen yaz.

Aldığıma bin pişmanım zaten oyun için alacaksan h serisi alacaksın Intel'den. P serisi oyun için biraz zayıf kalıyor.
 
Aldığıma bin pişmanım zaten oyun için alacaksan h serisi alacaksın Intel'den. P serisi oyun için biraz zayıf kalıyor.
Acer aspire 7 a715-51g acele bir şekilde aldım aynı şekilde aldığına pişman ettiren bir laptop şu anda satmakla da uğraşamam mecbur bir süre böyleyim umarım bu sorunu çözebiliriz ama kimse biliyor gibi.
 
Acer Aspire 7 A715-51G acele bir şekilde aldım aynı şekilde aldığına pişman ettiren bir laptop şu anda satmakla da uğraşamam mecbur bir süre böyleyim umarım bu sorunu çözebiliriz ama kimse biliyor gibi.

Bende de aynı işlemci var oyun oynarken 17W çalışıyordu haliyle hızında düşüyordu. Aygıt Yöneticisi'nden Intel Dynamic Tuning Technology driverını devre dışı bıraktığım zaman 25 28W arası çalışıyor işlemci tam performansını veriyor.
 

Geri
Yukarı