Benim içinde değil ama bu kartlar çıkmadan önceki kartlara göre oyun yapan firimaları gördük nasıl optimize oyunlar yaptıklarını. Dediğiniz gibi dikkat eden 1-2 firima olacaktır. Eskisi gibi 10-12 GB VRAM devri bitti. Ha kullanılır mı kullanılır ama orta seviye GPU'larda mesela RX 6700 XT ama 4070 Ti gibi canavar bir kartta 12 GB VRAM çok yanlış bir hamle.
Benim içinde değil ama bu kartlar çıkmadan önceki kartlara göre oyun yapan firimaları gördük nasıl optimize oyunlar yaptıklarını. Dediğiniz gibi dikkat eden 1-2 firima olacaktır. Eskisi gibi 10-12 GB VRAM devri bitti. Ha kullanılır mı kullanılır ama orta seviye GPU'larda mesela RX 6700 XT ama 4070 Ti gibi canavar bir kartta 12 GB VRAM çok yanlış bir hamle.
Hocam o Nvidia'nın pazarlama stratejisi. Eğer 4070 ve 4070Ti'a bir handikap vermeseydi, kartı alan uçar, yoluna devam ederdi. Kartı dizginlemek için vram kısmında kırpılma yapılıyor. Vram'den kırpılma yapıldığı için de gücü yetse bile vramin yetmediği oyunlarda tam potansiyeline ulaşamıyor.
Böylece Nvidia piyasaya sunduğu kendi kartları içerisinde kendi pazarını oluşturuyor. 4070 ve 4070Ti'ya burun kıvıran bir üst modele bakıyor ve ''RTX 4080 16GB'mış'' diyerek ona yöneliyor. Bilinçli kullanıcıyı kendi pazarında böyle yönlendiriyor. Biliçsiz kullanıcı zaten erişebildiği kartı alır. 8GB vramli kartları peynir-ekmek gibi satacak Nvidia..
Vram konusunda haklısın ama 4k oynamayacaksa yeterli olur.
4000 serisi alması genel olarak daha iyi olur.
O fiyata 2.el 3090 alabilir fakat eskide kaldı,eski bir kart kullanmış olacak,dlss 3.0 uçurumunu yaşayamayacak,Av1in kattıklatından faydalanamayacak,daha fazla w çekecek,4000 serisinde iyi düzeyde geliştirme ve onarım oldu.
Ben 4070 veya 4070ti aldığında daha mutlu olacağını düşüyorum,herşey performans değildir.