i5 13400 ve 13600K aradaki farka değer mi?

Bir de 13600K ve F biliyorum ama sonunda K ya da F olmayan düz 13600 farkı ne acaba? Kf ile arasında 500 lira fark var.

13600K'ya Overclock yapılabiliyor, grafik işlemcisi var.

13600KF'e Overclock yapılabiliyor, grafik işlemcisi yok.

13600'e Overclock yapılamıyor, grafik işlemcisi var.

Ben AM5'e geçmenizi öneririm.

@ATT1LAS, yukarıda gerekli eklemeleri yaptım. Onları okuyabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir tartışmaya girmeyeceğim.

Google benim için asıl kaynak değildir.

Benim içinde değil ama bu kartlar çıkmadan önceki kartlara göre oyun yapan firimaları gördük nasıl optimize oyunlar yaptıklarını. Dediğiniz gibi dikkat eden 1-2 firima olacaktır. Eskisi gibi 10-12 GB VRAM devri bitti. Ha kullanılır mı kullanılır ama orta seviye GPU'larda mesela RX 6700 XT ama 4070 Ti gibi canavar bir kartta 12 GB VRAM çok yanlış bir hamle.

@ATT1LAS, yukarıda gerekli eklemeleri yaptım. Onları okuyabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir tartışmaya girmeyeceğim.

Google benim için asıl kaynak değildir.

Yeni geliştirilecek oyunlara değil güncel oyunlara bile baksak 10-11GB VRAM kullanan oyunar var 4K için çıkan bu kartın hangi VRAM'i ile 4 oynanacak

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığınız çözünürlük 1080p bahsettiğimiz kart 2160p 4K kartı bu nasıl bir mantık?

Benim içinde değil ama bu kartlar çıkmadan önceki kartlara göre oyun yapan firimaları gördük nasıl optimize oyunlar yaptıklarını. Dediğiniz gibi dikkat eden 1-2 firima olacaktır. Eskisi gibi 10-12 GB VRAM devri bitti. Ha kullanılır mı kullanılır ama orta seviye GPU'larda mesela RX 6700 XT ama 4070 Ti gibi canavar bir kartta 12 GB VRAM çok yanlış bir hamle.
Hocam o Nvidia'nın pazarlama stratejisi. Eğer 4070 ve 4070Ti'a bir handikap vermeseydi, kartı alan uçar, yoluna devam ederdi. Kartı dizginlemek için vram kısmında kırpılma yapılıyor. Vram'den kırpılma yapıldığı için de gücü yetse bile vramin yetmediği oyunlarda tam potansiyeline ulaşamıyor.

Böylece Nvidia piyasaya sunduğu kendi kartları içerisinde kendi pazarını oluşturuyor. 4070 ve 4070Ti'ya burun kıvıran bir üst modele bakıyor ve ''RTX 4080 16GB'mış'' diyerek ona yöneliyor. Bilinçli kullanıcıyı kendi pazarında böyle yönlendiriyor. Biliçsiz kullanıcı zaten erişebildiği kartı alır. 8GB vramli kartları peynir-ekmek gibi satacak Nvidia..

Vram konusunda haklısın ama 4k oynamayacaksa yeterli olur.
4000 serisi alması genel olarak daha iyi olur.
O fiyata 2.el 3090 alabilir fakat eskide kaldı,eski bir kart kullanmış olacak,dlss 3.0 uçurumunu yaşayamayacak,Av1in kattıklatından faydalanamayacak,daha fazla w çekecek,4000 serisinde iyi düzeyde geliştirme ve onarım oldu.
Ben 4070 veya 4070ti aldığında daha mutlu olacağını düşüyorum,herşey performans değildir.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Size şunu öneririm. Sakın 1080P'lere bakmayın 2-4K testlerini inceleyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı