i5 13400F ile CPU odaklı oyunlarda takılmalar oluyor

Sorun o kadar sıradan ki birçok sebepten gerçekleşebilir her ihtimali elemekten başka seçeneğin yok. Sorun tam olarak bu diyemem maalesef.

DDU eski sürücü kalıntılarını kaldıran açık kaynak bir driver kaldırma aracı. "DDU" diye araştırırsanız göreceksiniz

Hocam bu videoda yine DDR5 tek channel ile Dual channel belli farkları oldugunu gösteriyor performans olarak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim kafam gercekten karıştı. Aynı sisteme sahip test videolarında (tek fark onlarda DDR4 2x8 var) aldıkları FPS'ler her zaman daha yüksek özellikle LoL-Valorant tarzı oyunlarda

Hocam bu videoda yine DDR5 tek channel ile Dual channel belli farkları oldugunu gösteriyor performans olarak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim kafam gercekten karıştı. Aynı sisteme sahip test videolarında (tek fark onlarda DDR4 2x8 var) aldıkları FPS'ler her zaman daha yüksek özellikle LoL-Valorant tarzı oyunlarda

Al yanına bir kit daha çözülsün hocam.

Sorun o kadar sıradan ki birçok sebepten gerçekleşebilir her ihtimali elemekten başka seçeneğin yok. Sorun tam olarak bu diyemem maalesef.

DDU eski sürücü kalıntılarını kaldıran açık kaynak bir driver kaldırma aracı. "DDU" diye araştırırsanız göreceksiniz.

4800 MHz'dan yukarı çıkamamamın sebebi nedir bir de benim kafam çok karıştı. Aynı sisteme sahip her videoda (tek fark onlarınki DDR4 2x8) FPS'ler bir tık bile olsa hep daha fazla, LoL-Valorant tarzı oyunlarda 50-100 FPS'e kadar ciddi fark var. Ben anlayamadım hocam. BIOS güncellemesini uygun bir zamanda yaparım umarım sorunu çözer

Al yanına bir kit daha çözülsün hocam.

Onu da denersem yazacağım. Ben aldıgım performansdan şikayetçi değilim ama daha iyisini almam gerektiğini bildiğim için üzüyor. Ve sorunu tam bilememek. O kadar araştırıp RAM'dan dolayı oldugunu düşünüyordum şimdi DDR5 de çok fark olmadığını söyleyenler var araştırınca o yüzden kafam karıştı.

4800 MHz'dan yukarı çıkamamamın sebebi nedir bir de benim kafam çok karıştı. Aynı sisteme sahip her videoda (tek fark onlarınki DDR4 2x8) FPS'ler bir tık bile olsa hep daha fazla, LoL-Valorant tarzı oyunlarda 50-100 FPS'e kadar ciddi fark var. Ben anlayamadım hocam. BIOS güncellemesini uygun bir zamanda yaparım umarım sorunu çözer

Onu da denersem yazacağım. Ben aldıgım performansdan şikayetçi değilim ama daha iyisini almam gerektiğini bildiğim için üzüyor. Ve sorunu tam bilememek. O kadar araştırıp RAM'dan dolayı oldugunu düşünüyordum şimdi DDR5 de çok fark olmadığını söyleyenler var araştırınca o yüzden kafam karıştı.

Dediğim gibi bazı testlerde ve oyunlarda fark %10'u buluyor. Mesela Valorant'ta Dual-Channel bir sistem 300FPS alırken Single-Channel 270FPS alıyor. Yani arkadaşın 350FPS alırken sen 250FPS alamazsın. Diğer bileşenler de önemli. işlemcinin çektiği voltaj bile FPS değerini etkiler. Sizin RAM'den önce düşünmeniz gereken şeyler var. Bilgisayarı olması gerektiği güncelliğe ve temizliğe getirip karşılaştımanızı öyle yapın. Sonra RAM performansını ölçersiniz.

Dediğim gibi bazı testlerde ve oyunlarda fark %10'u buluyor. Mesela Valorant'ta Dual-channel bir sistem 300FPS alırken Single-channel 270FPS alıyor. Yani arkadaşın 350FPS alırken sen 250FPS alamazsın. Diğer bileşenler de önemli. İşlemcinin çektiği voltaj bile FPS değerini etkiler. Sizin RAM'den önce düşünmeniz gereken şeyler var. Bilgisayarı olması gerektiği güncelliğe ve temizliğe getirip karşılaştımanızı öyle yapın. Sonra RAM performansını ölçersiniz.

Hocam işlemcimin DDR5 de maksimum 4800 MHz Memory Speed desteklediğini keşfettim. (RAM 5600MHz olsa da) bunun yanı sıra benim aldığım FPS gerçekten videodakilerine göre o civarda fark var. Tabii Valorant'ta 200-300 alıyorum video 300-400 alırken. LoL de ise dedigim gibi 160-250, videolarda ya da arkadaşımda 250-320. Fortnite da 120-160, videoda minimum 165-170 alıyordu (her şey aynı ayarda)

Dediğim gibi bazı testlerde ve oyunlarda fark %10'u buluyor. Mesela Valorant'ta Dual-channel bir sistem 300FPS alırken Single-channel 270FPS alıyor. Yani arkadaşın 350FPS alırken sen 250FPS alamazsın. Diğer bileşenler de önemli. İşlemcinin çektiği voltaj bile FPS değerini etkiler. Sizin RAM'den önce düşünmeniz gereken şeyler var. Bilgisayarı olması gerektiği güncelliğe ve temizliğe getirip karşılaştımanızı öyle yapın. Sonra RAM performansını ölçersiniz.

Ben o zaman şimdi bir BIOS güncellemesini plana koyayım. Bir de bir bilgisayarcıya da bu konu hakkında sorsam bence gayet iyi olur

Hocam bir de şu beni korkutan, Intel'in driver Support'undan güncelleme kontrolü yapınca BIOS da dahil desteklenen bir güncelleme olmadığını söylüyor, ekte görebilirsiniz

1728521839383.png

hocam bende i5 12400f, 4060 var ddr4 sistem valoda 220-200 alıyorum düşük ayarlar.(düşük çözünürlükte)
Sistemin oyun videolarında 350-400 arası alıyor, aynı sorun csde de 200-220 alıyorum sebebini çözemedim geçen hafta almıştım sistemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı