i5-13400F işlemci 85-90 derece oluyor

tuna46

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
asus prime h610m-f d4 r2.0
Merhaba i5 13400 F kullanıyorum kule tipi soğutucum var ASUS Prime H610M-F D4 r2.0 anakart kullanıyorum işlemcim 85 90 arası gidip geliyor eski anakartımda oynarken işlemcinin sıcaklığı maximum 65'i geçmiyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun dünyanın en dandik macunu olsa bile throttle olmadan veya soğutucu tam oturmadan böyle birşey olması mümkün değil. Size önerim kasanın için açın ve elinizle hava akışını kontrol edin bu sıcak yaz günlerinde 10 derece fark yaratır kötü bir hava akışı. Sıcak hava kolayca tahliye edilebiliyor mu kontrol edin sonrasında işlemcinizin kule tipi fana tam oturup oturmadığını kontrol edin 1mm bile oturmasa bu problemi yaratır. Ek olarak fan kablosunu anakartta cpu fan kısmına takılı olduğundan emin olun fan kendine kendine rpm'ini yükseltemez yoksa bu da sebep olabilir.

Termal macun dünyanın en dandik macunu olsa bile throttle olmadan veya soğutucu tam oturmadan böyle bir şey olması mümkün değil. Size önerim kasanın için açın ve elinizle hava akışını kontrol edin. Bu sıcak yaz günlerinde 10 derece fark yaratır kötü bir hava akışı. Sıcak hava kolayca tahliye edilebiliyor mu kontrol edin sonrasında işlemcinizin kule tipi fana tam oturup oturmadığını kontrol edin. 1 mm bile oturmasa bu problemi yaratır. Ek olarak fan kablosunu anakartta CPU fan kısmına takılı olduğundan emin olun. Fan kendine kendine RPM'ini yükseltemez yoksa bu da sebep olabilir.

Deneyip bakacağım, teşekkürler.

Soğutucu tam oturmamış olabilir mi termal macun modeli nedir?
Termal macunun modelini bilmiyorum ama iyi büyük ihtimalle başka bişey var termal macunla alakası olduğunu düşünmüyorum eski anakartım da böyle sorun yoktu soğutucu tam oturmamış olabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı