Çözüldü i5 13400F işlemci yükteyken GHz hızı düşüyor neden?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmrahM7

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi bir sorun yaşamaktayım. Kasa boşta çalışırken 4 ile 4.60 arasında GHz oranı gidip geliyor ama render aldığım esnada bu oradan maksimum 3.50-60 civarına çıkabiliyor. Normalde Turbo ile 4.60 GHz'e kadar çıkmasını beklerken bu sonucu göremiyorum. Neden böyle bir sorun oluyor acaba? Yüksek performansta kullanmaktayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İyi günler.

Turbo frekansına tüm çekirdekler yük altındayken çıkmaz bu gayet normal. TB hızına anca tek çekirdek aktifken ve CPU sıcaklığına göre otomatik olarak çıkar.

Fazla ısındığı için kendi frekansını azaltıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol edin.
Cevap için teşekkür ederim. Sıcaklıklar en fazla 52,53 derece oluyor. Sıvı soğutma destekli olduğu için ciddi bir yükseliş yaşamıyorum.

Anakartın nedir? Güç limitini arttırman gerekiyordur.
Cevap için teşekkür ederim. Msi B660m bomber ddr4 4600mhz serisini kullanmaktayım. Nasıl gücünü arttırabilirim?

Turbo frekansına tüm çekirdekler yük altındayken çıkmaz bu gayet normal. TB hızına anca tek çekirdek aktifken ve CPU sıcaklığına göre otomatik olarak çıkar.
Anladım hocam, cevap için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı