Yaklaşık 6 7 aydır bilgisayar rastgele anlarda donuyor herhangi bir mavi ekran hata vs. yok. En son ne varsa ekranda o gözükmeye devam ediyor. Kapatmadığım sürece öyle kalıyor tuşuna basılı tutarak kapatıp açınca düzeliyor. Başlarda çok sorun yapmıyordu haftada 1 2 kere oluyordu zamanla arttı artık gün içinde en az 10 15 kere donuyor.
Donduğunda tuşuyla kapattığım için Windows başlangıç onarma açılıyor. “çık ve Windows 11'e devam et” tuşuna basınca bazen açılıyor ama çoğunlukla Windows yükleme ekranında donuyor tekrar kapat aç yapıyorum 5 10 defa yaptıktan sonra açılıyor. Defalarca USB bellek ile temiz kurulum yapmama rağmen sürekli aynı şeyler devam ediyor.
Denediğim çözümler:
Temiz kurulum yaptığım için yazılımsal sorun olduğunu düşünmüyorum. Memtest temiz çıktı. HD tune hızlı test tiki kaldırılıyken tamamı yeşil çıktı.
Daha sonrasında RAM ve SSD upgrade planım vardı belki bunlardan olabilir diye de erkene alıp değiştirdim ama sonuç hala aynı yani bu iki parça temiz.
sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Sistem:
İşlemci: Intel Core i5 13400F.
Anakart: MSI Pro H610M-E
RAM:
Eski RAM: Goodram IRDM X 3200MHz 2x8GB.
Yeni RAM: G.Skill Ripjaws V 3200MHz 2x16 GB.
Ekran kartı: MSI Ventus 2X 4060 Ti 16 GB.
Kasa: BitFenix Nova Mesh SE siyah.
PSU: FSP Hydro k Pro 600W.
SSD:
Eski SSD: MSI spatinum M450 500GB.
Yeni SSD: Kingston Renegade 1TB.
Donduğunda tuşuyla kapattığım için Windows başlangıç onarma açılıyor. “çık ve Windows 11'e devam et” tuşuna basınca bazen açılıyor ama çoğunlukla Windows yükleme ekranında donuyor tekrar kapat aç yapıyorum 5 10 defa yaptıktan sonra açılıyor. Defalarca USB bellek ile temiz kurulum yapmama rağmen sürekli aynı şeyler devam ediyor.
Denediğim çözümler:
- BIOS güncelleme ve sıfırlama.
- Temiz kurulum.
- Linux Mint'e geçme.
- Memtest
- HD tune error scan.
Temiz kurulum yaptığım için yazılımsal sorun olduğunu düşünmüyorum. Memtest temiz çıktı. HD tune hızlı test tiki kaldırılıyken tamamı yeşil çıktı.
Daha sonrasında RAM ve SSD upgrade planım vardı belki bunlardan olabilir diye de erkene alıp değiştirdim ama sonuç hala aynı yani bu iki parça temiz.
sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Sistem:
İşlemci: Intel Core i5 13400F.
Anakart: MSI Pro H610M-E
RAM:
Eski RAM: Goodram IRDM X 3200MHz 2x8GB.
Yeni RAM: G.Skill Ripjaws V 3200MHz 2x16 GB.
Ekran kartı: MSI Ventus 2X 4060 Ti 16 GB.
Kasa: BitFenix Nova Mesh SE siyah.
PSU: FSP Hydro k Pro 600W.
SSD:
Eski SSD: MSI spatinum M450 500GB.
Yeni SSD: Kingston Renegade 1TB.