i5-13400F sistem aniden donup hiçbir şeye tepki vermiyor

• Konuyu başlatan ruvq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 1.239

ruvq

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar genelde hiçbir şey yapmıyorken masaüstündeyken aniden donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor. Kapatma tuşuna basılı tutup yeniden açmam gerekiyor. Bu sorunla oyundayken veya video izliyorken hiç karşılaşmadım, genelde PC başında 3-5 dk yokken oluyor.
Sistem özellikler:
RTX 3060 Gigabyte Eagle 12 GB.
Gigabyte H610M h
Corsair 8 GB 3200 MHz X2.
i5-13400F
MLD M300 500GB NVMe 2280 GEN3x4 M.2 SSD.
ST500DM002 1BD142 HDD.
Thermaltake Versa T25 RGB tg 550W 80+USB PSU.

Son düzenleme:
Hocam test ekranında disk imdat diye bağırıyor siz hala diskten mi diyorsunuz.

😁 Emin olamadım hocam birkaç ay önce işlemci değiştirmiştim ondan olabilir diye düşünüyordum.

Hocam sorun devam ediyor yine dondu bilgisayarı kapatıp açtığımda olay görüntüleyicisinde bu yazıyordu:

1743427541197.png

Son düzenleme:
😁 Emin olamadım hocam birkaç ay önce işlemci değiştirmiştim ondan olabilir diye düşünüyordum.

Hocam sorun devam ediyor yine dondu bilgisayarı kapatıp açtığımda olay görüntüleyicisinde bu yazıyordu:

Eki Görüntüle 2458305
Bilgisayar hangi programları oyunları veya hangi işlemleri yaptığınızda donup kilitleniyor?

Bilgisayar hangi programları oyunları veya hangi işlemleri yaptığınızda donup kilitleniyor.

Aslında bir şey yapınca değil tam tersi yapmayınca donuyor masaüstündeyken PC başında 2-3 dk yokken geldiğimde donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor kasadan kapama tuşuna basılı tutmam gerekiyor PC başında ayrılırken arkada video falan açık olunca bu sorun olmuyor.

Aslında bir şey yapınca değil tam tersi yapmayınca donuyor masaüstündeyken PC başında 2-3 dk yokken geldiğimde donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor kasadan kapama tuşuna basılı tutmam gerekiyor PC başında ayrılırken arkada video falan açık olunca bu sorun olmuyor.

Bilgisayarın uyku ayarlarını kontrol edin eğer uyku ayarlarıyla ilgili bir problem değilse PSU arızalı olabilir.

Bilgisayarın uyku ayarlarını kontrol edin eğer uyku ayarlarıyla ilgili bir problem değilse PSU arızalı olabilir.

Uyku ayarlarını değiştirmiştim daha önceden yine de sorun devam ediyordu PSU arızalıysa çözme imkanım var mı yoksa direkt yeni PSU mu almam lazım?

RAM'lere test yapmadım RAM'lerde sorun olabilir mi?

Uyku ayarlarını değiştirmiştim daha önceden yine de sorun devam ediyordu PSU arızalıysa çözme imkanım var mı yoksa direkt yeni PSU mu almam lazım?

RAM'lere test yapmadım RAM'lerde sorun olabilir mi?

RAM'lerle alakalı olsaydı bilgisayarla bir şeyler yaparken de hata yemeniz gerekirdi. Ama yine de garantiye almak için Memtest ile yaklaşık 5 saatlik RAM testini yapın. Ayrıca PSU arızası kendi imkanınızla çözebileceğiniz bir şey değil tavsiyem bir bilgisayarcıda PSU testi yaptırın 3-4 gün başka PSU ile değiştirip test etsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı