i5 13420H için ThrottleStop ayarları nasıl olmalı?

İşlemciniz çok ısınıyor gibi gözüküyor laptopunuzun olduğunu varsyarsak laptopunuzu temizleyin isterseniz servise verin macunları yenilesinler temizlesinler bilgisayarınızı çünkü bu kadar ısınması çok da normal değil. Demek istediğim temizleyin bu kadar ayrıca isterseniz laptopunuzun altına laptop soğutucuda alabilirsiniz.
Cihaz 3 aylık, ayrıca bakımlık kadar tozlanmadı kontrol ediyorum sürekli. Genel Casper ısınması bu :D Ben sadece oyunları düzgün oynayabileceğim bir değere düşürmek için voltaj ayarlarını düzelteyim diye konu açmıştım .

Hocam sizde büyük ihtimalle UV protection var nasıl kapatacağınız burada yazıyor olabilir eğer sizin sistem içinde geçerliyse cidden uğraşmak isterseniz bakın derim bu ama uzun sürebilir.

Hocam sizde büyük ihtimalle UV protection var nasıl kapatacağınız burada yazıyor olabilir eğer sizin sistem içinde geçerliyse cidden uğraşmak isterseniz bakın derim bu ama uzun sürebilir.
Çok risk alabileceğim bir durum değil ya bu, benim amacım undervolt etmekti, kökten ayarları kurcalamak istemiyorum çünkü şu an zaten cihazda hakem heyeti sürecindeyiz en geç 2-3 aya kadar iade alacağım hazır cihazı verirken onları haklı çıkaracak bir şey yapıp kalıcı iz bırakmayayım. Farklı bir öneriniz olursa beklerim, teşekkür ederim yardımlarınız için

Çok risk alabileceğim bir durum değil ya bu, benim amacım undervolt etmekti, kökten ayarları kurcalamak istemiyorum çünkü şu an zaten cihazda hakem heyeti sürecindeyiz en geç 2-3 aya kadar iade alacağım hazır cihazı verirken onları haklı çıkaracak bir şey yapıp kalıcı iz bırakmayayım. Farklı bir öneriniz olursa beklerim, teşekkür ederim yardımlarınız için.

UV kilidi var cihazda maalesef UV yapamazsınız. Voltajını düşürseniz bile sıcaklık çok yüksek fazla işe yaramaz gibi muhtemelen termal macun pump out olmuştur. Benim önerim macunu Thermalright Helios veya PTM7950 ile değiştirin.

UV kilidi var cihazda maalesef UV yapamazsınız. Voltajını düşürseniz bile sıcaklık çok yüksek fazla işe yaramaz gibi muhtemelen termal macun pump out olmuştur. Benim önerim macunu Thermalright Helios veya PTM7950 ile değiştirin.
Şu an elimdeki cihaz yenisiyle değişim kararıyla bana nisan ayında gönderilen cihaz olduğundan ve çok benzer sıcaklık problemlerini gönderdiğim eski bilgisayarımda da yaşadığımdan açık konuşmak gerekirse macuna suç atmak istemiyorum, işlemcide bir problem var ve yazılımsal az da olsa oynanabilir kıvama getirmek, cihaz gitmeden oynadığım 1-2 saatlik oyunda tat almak istiyorum. Turboyu kapatınca sıcaklık muazzam, 60-70 aralığında oluyor fakat FPS 100lere düşüyor. Benim isteğim hem abartılı ısınmasın, ha ısınacaksa da düzgün bir performans versin şu oyunu 150-200 FPS yerine 300 FPS oynayayım

Şu an elimdeki cihaz yenisiyle değişim kararıyla bana nisan ayında gönderilen cihaz olduğundan ve çok benzer sıcaklık problemlerini gönderdiğim eski bilgisayarımda da yaşadığımdan açık konuşmak gerekirse macuna suç atmak istemiyorum, işlemcide bir problem var ve yazılımsal az da olsa oynanabilir kıvama getirmek, cihaz gitmeden oynadığım 1-2 saatlik oyunda tat almak istiyorum. Turbo'yu kapatınca sıcaklık muazzam, 60-70 aralığında oluyor fakat FPS 100'lere düşüyor. Benim isteğim hem abartılı ısınmasın, ha ısınacaksa da düzgün bir performans versin şu oyunu 150-200 FPS yerine 300 FPS oynayayım.

Sıcaklık probleminin işlemciyle alakası yok tamamen soğutmayla ilgili. 30W'a sabitleyin işlemciyi Turbo'yu kapatmaktan muhtemelen daha iyi olacaktır. Dediklerimin dışında Excalibur serisine bir daha bulaşmayın.

Sıcaklık probleminin işlemciyle alakası yok tamamen soğutmayla ilgili. 30W'a sabitleyin işlemciyi Turbo'yu kapatmaktan muhtemelen daha iyi olacaktır. Dediklerimin dışında Excalibur serisine bir daha bulaşmayın.
Zaten tövbeliyim hocam Excalibur konusunda, değişim diye gönderdikleri cihazda da 3000 küsür saat disk aktivitesi var bana ilk cihazı cilalayıp göndermişler :D Hakem heyetindeyiz şu an, 2 aya iade çıkacak gidip asus veya gamegaraj alacağım

Masaüstü dizme şansın varsa masaüstü diz ama dizmezsen laptop olarak ASUS ROG öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı