i5-13500 105 derecede çalışıyor

HasanYıldız

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte B760M DS3H
Merhaba herkese,
Yeni sistem topladım zaten bütçemi fazla aştığım için stok Intel fanı kullanmaya karar verdim. Zaten işlemci yeteri kadar güçlü.
Ancak en ufak oyunda veya benchmarkta işlemcim 100 derecenin üstünde çalışıyor. 107 dereceleri gördüğüm oldu. Internette Turbo PL1 PL2'yi 65W yaparak sorunun çözüldüğü söylenmiş denedim düzelmedi. Yardım eder misiniz ürünüm kusurlu mu?
Gigabyte B760M DS3H DDR4 anakart.
Intel Core i5-13500 işlemci.
600W Zalman PSU.

Dosya Ekleri

• sorun.png
    sorun.png
    361 KB · Görüntüleme: 83
Merhaba herkese,
Yeni sistem topladım zaten bütçemi fazla aştığım için stok Intel fanı kullanmaya karar verdim. Zaten işlemci yeteri kadar güçlü.
Ancak en ufak oyunda veya benchmarkta işlemcim 100 derecenin üstünde çalışıyor. 107 dereceleri gördüğüm oldu. Internette Turbo PL1 PL2'yi 65W yaparak sorunun çözüldüğü söylenmiş denedim düzelmedi. Yardım eder misiniz ürünüm kusurlu mu?
600W Zalman PSU.
ürün kusurlumudur bilemicem ama 100 derece ne demek onda bir sıkıntı var belliki.

Merhaba herkese,
600W Zalman PSU.

Soğutucu tam oturmuş veya termal macun falan mı eksik bakabilir misin düzgün şekilde monte edip varsa elinde termal macun yenileyip tekrar montaj yapar mısın?

Bu soruyu sormak bile komik. 106 derece ne zamandan beri normal geliyor size?

Tek sorunun işlemciden olacagaini mi sanıyosun burada millete yanlış bilgi vererek korkutma kimseyi.
Belki işlemci soğutucusu montajı yanlış yapıldı veya termal macun pump out oldu bilip bilmeden konuşmayın.

Bircok etken olabilir, sogutucu yanlis takilmis olabilir, termal macun duzgun surulmemis olabilir. Hem agresifsin hem de yanlis bilgi veriyorsun. Boyle kullanacaksaniz bu forumu kullanmayin. Insanlar burada birbirine yardim etmek icin ugrasiyor. Siz daha cok zarar veriyorsunuz foruma.

Soğutucuyu düzgün taktığına emin misin?

termal macun pump out

Bircok etken olabilir, sogutucu yanlis takilmis olabilir, termal macun duzgun surulmemis olabilir. Hem agresifsin hem de yanlis bilgi veriyorsun. Boyle kullanacaksaniz bu forumu kullanmayin. Insanlar burada birbirine yardim etmek icin ugrasiyor. Siz daha cok zarar veriyorsunuz foruma.
İlk defa montajı yapmıştım. Kutusundan çıkardığım gibi macununa dokunmadan direkt işlemcinin üstüne yerleştirdim ve o plastik ayakları anakartın deliklerine oturttum. Dikkat etmem gereken bir şeyi atlamış olabilir miyim?

Bircok etken olabilir, sogutucu yanlış takilmis olabilir, termal macun duzgun surulmemis olabilir. Hem agresifsin hem de yanlış bilgi veriyorsun. Boyle kullanacaksaniz bu forumu kullanmayin. Insanlar burada birbirine yardim etmek icin ugrasiyor. Siz daha cok zarar veriyorsunuz foruma.

Garantiye yolla diyorum çöpe at mı diyorum? Sizin dediklerinizle ilgisi çok zayıf. Direk PC'ye zarar vermeden garantiye yollasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantiye yolla diyorum çöpe at mı diyorum? Sizin dediklerinizle ilgisi çok zayıf. Direk PC'ye zarar vermeden garantiye yollasın.

Hocam herkes diyebilir bunları, garantiye yolla geç diyebiliriz ama mümkün mertebe bilen insanların konuşmasını tercih ediyoruz susuyoruz yardımcı olunması açısından. Arkadaşların dediği gibi bir çok etmen olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı