i5 13500HX vs R7 7735HS

10dakikalık test mi bu asıl önemli olan o

Doğrudur 10 dakika. Fakat en son kontrol ettiğimde 98 dereceye 140 -154 watt arası çekerken bir anlık çıkıyor. 124- 145 watt arası 10, 15 sn falan gidiyor o sıralar 96 ya geliyor sıcaklık fakat herhazaman aynı çekirdek o sıcaklığa çıkıyor testte göründüğü gibi.

Yanlış bilgi
Omen 16 WF-0032NT kullanıcısıyım cihaz limitli DEĞİL. 130watta kadar çekiyor PL2 değerinde ki bunu XTU'dan artirabiliyorsunuz. Onun dışında Omen soğutması kötü değil ama termal macunu rezalet hiçbir termal macun işe yaramıyor. Ben Amazon'dan joyjomdan PTM7950 aldım onu uyguladım. Daha ilk denemede bile (8-10 cycle sonra oturuyor performans) 130watt CPU 98 derece R23'te 17600 puan verdi. PTM uygulayacaksanız alınır.

Benim aldığım 13500HXLi Omen geldi R23 testinde 15762 puan aldı multi de. İşlemci performans da fan Full de aldım bu puanı. Testin başında işlemci 137 watt a kadar çıktı birkaç saniye sonra 120'lere düştü sonrasında 89-95 arası gezindi. Bu arada görsel ekledim çekirdeğin biri 137 watt çektiği sırada 98 dereceye ulaştı. Diğer alan arkadaşların testleri ne durumda acaba? Test yapan varsa sonucunu paylaşırsa iyi olur.

Eki Görüntüle 2036051Eki Görüntüle 2036056

Dostum HP ile daha önce çok görüştüm bana termal macun değişiminin garantiyi bozmadığını söylediler. Stok termal macun en fazla 1 ay falan dayanıyor. Yol yakınken kurtul derim. Amazon'dan PTM7950 aldım 1000 TL gibi bir şey tutuyor totalde ve onu uyguladım 10/10 memnunum şu an. Daha önce Noctua NT-H1 denemiştim 1 ay dayandı pumpout oldu. Bu versiyonun kasa açılması için bir tutorial yok sana öğrendiklerimi söyleyeyim:

Arka kapağı açması zulüm ben ethernet girişinin yanından bıçakla kanırttım kasayı sonra aralayabildim iyi bir kart ya da pena sokarak aça aça gidersin. Kasanın içinde sayıyla işaretli 7 adet yaylı çıkaramayacağın vida var sadece bunları açacaksın alabildiğine aç o sırayla. Sonra sağ ve sol fanların üstünde şerit gibi bir yapışkan bant var siyah hafif kalın onu sökmek zorundasın ama kopartma o bantlar senin soğutma bloğunu fanlara yapıştırıyor. Bunları fanlardan ayırınca da bloğu kaldır. Fanlar kasaya yapışık bloğa değil haberin olsun boşuna sökme onları. Thermal putyleri hiç elleme (beyaz macunlar) ayrıca o soğutma bloğunun altında anakart işlemcisine denk gelen bir termal pad var pembe açarken onun orada olduğunu bil ona göre çek yirtmamaya çalış onu. İşin bitince de geri monte et sırasıyla vidaları sık (o vidalar sona gelince kendisi duruyor sıkarken korkma) ve en son başta söktügün sağda ve soldaki ucun yapışkanlı bantları geri olabildiğince yapıştır. Sonra Cinebench'e gir ve bana teşekkür et.

Son düzenleme:
Omen 16 WF-0032NT kullanıcısıyım cihaz limitli DEĞİL. 130watta kadar çekiyor PL2 değerinde ki bunu XTU'dan artirabiliyorsunuz. Onun dışında Omen soğutması kötü değil ama termal macunu rezalet hiçbir termal macun işe yaramıyor. Ben Amazon'dan joyjomdan PTM7950 aldım onu uyguladım. Daha ilk denemede bile (8-10 cycle sonra oturuyor performans) 130watt CPU 98 derece R23'te 17600 puan verdi. PTM uygulayacaksanız alınır.

Dostum HP ile daha önce çok görüştüm bana termal macun değişiminin garantiyi bozmadığını söylediler. Stok termal macun en fazla 1 ay falan dayanıyor. Yol yakınken kurtul derim. Amazon'dan PTM7950 aldım 1000 TL gibi bir şey tutuyor Total'de ve onu uyguladım 10/10 memnunum şu an. Daha önce Noctua NT-H1 denemiştim 1 ay dayandı pumpout oldu. Bu versiyonun kasa açılması için bir tutorial yok sana öğrendiklerimi söyleyeyim:

Arka kapağı açması zulüm ben Ethernet girişinin yanından bıçakla kanırttım kasayı sonra aralayabildim iyi bir kart ya da pena sokarak aça aça gidersin. Kasanın içinde sayıyla işaretli 7 adet yaylı çıkaramayacağın vida var sadece bunları açacaksın alabildiğine aç o sırayla. Sonra sağ ve sol fanların üstünde şerit gibi bir yapışkan bant var siyah hafif kalın onu sökmek zorundasın ama kopartma o bantlar senin soğutma bloğunu fanlara yapıştırıyor. Bunları fanlardan ayırınca da bloğu kaldır. Fanlar kasaya yapışık bloğa değil haberin olsun boşuna sökme onları. Thermal putyleri hiç elleme (beyaz macunlar) ayrıca o soğutma bloğunun altında anakart işlemcisine denk gelen bir termal pad var pembe açarken onun orada olduğunu bil ona göre çek yirtmamaya çalış onu. İşin bitince de geri monte et sırasıyla vidaları sık (o vidalar sona gelince kendisi duruyor sıkarken korkma) ve en son başta söktügün sağda ve soldaki ucun yapışkanlı bantları geri olabildiğince yapıştır. Sonra Cinebench'e gir ve bana teşekkür et.

O güç limiti değeri artmıyor, artsa bile 56 saniye sonrasında pl 1'e geçiyor hiçbir işe yaramaz. EC limit değiştirilemez.

Kısa test yapıp 17k puan almışsın, 130W çekmiş maksimum. Aynı işlemciye sahip Monster 157W çekip Max 92 derece oluyor ama. Limit var, ve kaldıramazsın. XTU görünürde değiştiriyor.

Zaten PL2 130W, bunu söylememize rağmen 130W limitsiz diyorsun. Bencmark esnasında HWiNFO üzerinden sensörler sekmesini SS at bakalım.

Pl1 değeri 100W, her türlü limitli bu cihaz, PL2 değerinin değişmesi hiçbir işe yaramaz. Kısa test yapıp 130W değerinde LİMİTSİZ diyorsun, yeni macun almışsın 98 derece olmuş. MX6 macunla gelen Tulpar 160W çekip 90 derece oluyor ama.

Son düzenleme:
O güç limiti değeri artmıyor, artsa bile 56 saniye sonrasında pl 1'e geçiyor hiçbir işe yaramaz. Ec limit değiştirilemez.

Kısa test yapıp 17k puan almışsın, 130W çekmiş maksimum. Aynı işlemciye sahip Monster 157W çekip Max 92 derece oluyor ama. Limit var, ve kaldıramazsın. XTU görünürde değiştiriyor.

Zaten PL2 130W, bunu söylememize rağmen 130W limitsiz diyorsun. Bencmark esnasında HWiNFO üzerinden sensörler sekmesini SS at bakalım.

PL1 değeri 100W, her türlü limitli bu cihaz, PL2 değerinin değişmesi hiçbir işe yaramaz. Kısa test yapıp 130W değerinde limitsiz diyorsun, yeni macun almışsın 98 derece olmuş. MX6 macunla gelen Tulpar 160W çekip 90 derece oluyor ama.

Birincisi 130W çeken işlemciyi 2-3 dakikanın üstünde soğutabilecek bir laptop dünyada yok her türlü 95+ olacak ki 93 sonrasında throttle yer. İkincisi ortada bir performans kaybı yok limitli deyip duruyorsunuz sen bu işlemciye kaç watt vererek kaç dakika PC'yi pişirmeden çalıştırabileceğini sanıyorsun? Hadi diyelim 157W verdin 30 saniye 96 derece UV çalıştı işlemci sonra? Her türlü düşecek o watt, 100 watt üstü uzun vadede overkill. Üçüncüsü o 56 saniye limiti pratikte çalışmıyor işlemci de kendi kendine düşmüyor PL1'e. MX-6 için de şunu söyleyeyim diğer tüm macunlar gibi pump-out yapıyor ben ay başı değiştiririm dersen git sür. Belki soğutma bloğuna göre pump-out ya da kuruma süresi değişir ama benim 2 ay önce sürdüğüm Noctua'dan eser kalmamıştı açtığımda. Ve test boyunca işlemci 130watt başlayıp öyle devam etti 126wattlara kadar düştü en sıcak olduğu zaman yani gayet de stabil çalışıyor. Bu arada işlemcide undervolt ya da clock kısma gibi bir durum yok 3DMark testinde 4.4GHz ile 4.7 arasında mekik dokudu işlemci.

O güç limiti değeri artmıyor, artsa bile 56 saniye sonrasında pl 1'e geçiyor hiçbir işe yaramaz. EC limit değiştirilemez.

Pl1 değeri 100W, her türlü limitli bu cihaz, PL2 değerinin değişmesi hiçbir işe yaramaz. Kısa test yapıp 130W değerinde LİMİTSİZ diyorsun, yeni macun almışsın 98 derece olmuş. MX6 macunla gelen Tulpar 160W çekip 90 derece oluyor ama.

Dosya Ekleri

• 3dmark result 07.01.2024.png
    3dmark result 07.01.2024.png
    612,2 KB · Görüntüleme: 31
  • techn.png
    techn.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 22
  • timespy 2024-01-18 .png
    timespy 2024-01-18 .png
    122,9 KB · Görüntüleme: 29
Kaç tane yanlış bilgin var ya komiksin, prochot değeri 98, 93 derece değil. Cihaz 10 dakikalık test sonucunda ortalama 140W çekip 93 derece oluyor. Undervolt yok bu arada bu cihazlarda, Clevo kilitlemiş çünkü. 56 saniye hakkında bir bilgin yok, sallamış geçmişsin resmen. 10 dakikalık test esnasında HWiNFO açıkken SS at kendin gör. 130W 98 derece diyorsun, 10875H Tulpar bile 140W 90 derece çalışıyor ve bununla övünüyorsun.

PL1 Değeri 90W attığın SS te, aynı şekild PL2 değeri 137W, Tulpar cihazın uzun test skoruyla senin kısa test skorun aynı aferin dostum.

10 dakikalık test yap bir de görelim onu da.

Kaç tane yanlış bilgin var ya komiksin, prochot değeri 98, 93 derece değil. Cihaz 10 dakikalık test sonucunda ortalama 140W çekip 93 derece oluyor. Undervolt yok bu arada bu cihazlarda, Clevo kilitlemiş çünkü. 56 saniye hakkında bir bilgin yok, sallamış geçmişsin resmen. 10 dakikalık test esnasında HWiNFO açıkken SS at kendin gör. 130W 98 derece diyorsun, 10875H Tulpar bile 140W 90 derece çalışıyor ve bununla övünüyorsun.

HWiNFO'dan aktif takip ettim test boyunca termal throttle yediği nokta 93 derece 98 değil. Tulpar'larda sıvı metal var. Termal macun, iletkenlik, PTM hakkında vs hiçbir şey bilmediğin için bomboş bir karşılaştırma yapıyorsun. 140watt çekip sıvı metal olsa bile 2 dakikanın üstünde 90 derece çalışabilecek bir laptop yok çünkü laptopların soğutması pratikte bunu yapamaz. İki en fazla üç küçük fan ve sıkışık bir kasadan bahsediyorsun. Pratikte mümkün değil. Zaten senin işine de yaramaz dediğim gibi 100watt üstü overkill oluyor sürdürülebilir olmuyor.

Dediğim gibi PL2 değeri görünürde değişmiş, 170'e ayarlamışsın ama 130W ec olduğu için değişmemiş.

HWiNFO'dan aktif takip ettim test boyunca termal throttle yediği nokta 93 derece 98 değil. Tulpar'larda sıvı metal var. Termal macun, iletkenlik, PTM hakkında vs hiçbir şey bilmediğin için bomboş bir karşılaştırma yapıyorsun. 140watt çekip sıvı metal olsa bile 2 dakikanın üstünde 90 derece çalışabilecek bir laptop yok çünkü laptopların soğutması pratikte bunu yapamaz. İki en fazla üç küçük fan ve sıkışık bir kasadan bahsediyorsun. Pratikte mümkün değil. Zaten senin işine de yaramaz dediğim gibi 100watt üstü overkill oluyor sürdürülebilir olmuyor.

Tulpar cihazın testinde MX6 macun kullanıldı, forumdaki testte thermall grizzly kyronout kullanıldu. 100W üstü overkill falan olmuyor, gir Cyberpunk bu işlemciler 100W üstünde çalışıyor her daim. Senin cihazının PL1 değeri 90W, ya 90 bu işlemci için hiç uygun değil. HP cihazların soğutması yapamıyor o dediğin şeyi, 4000 RPM fan koyup geciyorlar limit dayıyorlar işlemciye. Tulpar cihazı fanları 7K RPM görüyor ama.

Dediğim gibi PL2 değeri görünürde değişmiş, 170'e ayarlamışsın ama 130W ec olduğu için değişmemiş.

Güzel kardeşim denemek için yaptım da zaten 130watt üstünde soğutamıyorsun makineyi kendisi kısıyor ve kısıcak bu kaçınılmaz 130 başlayan testin yarısında 129-128-126 falan yapıyor sonra geri çıkıyor ısıya göre sen bunu 175 watt yaptın diyelim olacak şeyi söyleyeyim test başlar ilk 5 saniye 175watt sonra 3 saniye 150 alırsın sonra 130-120'lere inersin bu yani.

98 kısmını Tulpar cihaz için dedim zaten senin cihazın için değil.

Güzel kardeşim denemek için yaptım da zaten 130watt üstünde soğutamıyorsun makineyi kendisi kısıyor ve kısıcak bu kaçınılmaz 130 başlayan testin yarısında 129-128-126 falan yapıyor sonra geri çıkıyor ısıya göre sen bunu 175 watt yaptın diyelim olacak şeyi söyleyeyim test başlar ilk 5 saniye 175watt sonra 3 saniye 150 alırsın sonra 130-120'lere inersin bu yani.

İnmiyor inmiyor, o W değerinde sıcaklığını koruyabiliyor. HP cihazlarda fan RPM değeri düşük anakart kalitesiz akımsal daralma + güç limiti var. Tulpar cihaz 7K RPM ve MX6 macunla 160W 94 derecede 10 dakika sabit çalıştırması mükemmel bir şey.

Senin cihazın kısa testte 98 derecede çalışıyor ama.

98 kısmını Tulpar cihaz için dedim zaten senin cihazın için değil.

Tulpar'ın da soğutması 175 watt sürekli kaldırmaz 5-10 saniye dayanır gider. Sen ister termal macun kullan ister sıvı metal isterse soğutma bloğunu kaynakla die üstüne o PC'yi soğutan şey hava akışı ve ortam sıcaklığı boş ver Tulpar'ı STRIX Scar 18 testlerine bir bak bakalım kaç watta kaç derece çalışıyor makineler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı