i5 13600KF oyunlarda 90 derece normal mi?

Sogutmanin duzgun takildigina eminim. Termal macunu da yeniledim. Degisen bir sey olmadi.
Termal macun olarak ne kullandınız ve nasıl sürdünüz ?
Yanlış anlaşılmasın bazen çok basit hatalar olabiliyor sürerken.

Ayrıca bende o işlemci soğutucunun yetersiz olduğunu düşünüyorum, keşke 240mm radyatörlü bir sıvı soğutma alsaydın, sistemin çok güzel.

Termal macun olarak ne kullandınız ve nasıl sürdünüz ?
Yanlış anlaşılmasın bazen çok basit hatalar olabiliyor sürerken.

Ayrıca bende o işlemci soğutucunun yetersiz olduğunu düşünüyorum, keşke 240mm radyatörlü bir sıvı soğutma alsaydın, sistemin çok güzel.
Zalman ZM-STC9 kullandim. Arkadasimda NZXT Kraken X53 240mm sivi sogutma var. 13600KF stres testinde 97 derece oldu. Bu hava sogutmanin yeterli olacagini dusunmustum.

Merhaba,

Bu işlemcide sıcaklık sorununu nasıl aştınız?
Anakartim MSI. MSI anakartlarda bir bios ayari var. O default olarak auto olarak geliyor. Manuel olarak dusuk ayarlardan birini sectiginiz zaman (ayarlari tam hatirlamiyorum) herhangi bir guc kaybi olmadan sicakliklar oldukca dusuyor. Yine de belirttigim hava sogutma ile 70-80 derece arasi geziyordu oyunlarda. Corsair H100i Elite LCD 240mm alarak cozdum sorunu. Su an 60 derecelerde geziyor.

Cevabınız için teşekkürler. Yük altında durum nasıl, mesela furmark ya da cpu-z den stress testi yaptığınızda sonuç max ne çıkıyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı