i5 13600KF sistemde aşırı ısınma ve kapanmalar

DarkMyFor

Hectopat
Daha fazla  
Öncellikle size sistemimi yazayım kafanız karışmasın.

İşlemci i5 13600KF 3.50 GHz.
Ekran kartı INNO3D X3ichill RTX 4070.
RAM Kingston Fury Beast RGB dualkit 32 GB(2x16) 3600MHz CL18.
Anakart ASUS TUF Gaming B660M-E D4 5333MHz (OC)
PSU Cougar vte X2 750W 80+Plus bronz güç kaynağı.
Sıvı soğutucu: Cougar Aqua 240mm RGB.
Kasa H500 Cooler Master.

Arkadaşlar bilgisayar açılırken CPU aşırı ısınıyor BIOS da 88 derece 89 dereceye kadar çıkıyor CPU fan hızı 2000 RPM de çalışıyor ve bu olay olurken ASUS TUF Gaming B660me D4 anakarta kırmızı bir LED yanıyor ve masaüstüne girersem 3 ile 5 dakika arası donmalar kasmalar yavaşlamalar yaşanıyor ve ekran birden kapanıyor sonra ardından PC kapanıyor tekrar 5 saniye bekleyip açmaya çalıştığım da açılmadı güç geliyor ışıkları falan yanıyor fanlar çalışmaya başlıyor 2 saniye sonra kapanıyor tekrar denedim gine açılmadı biraz dinlendirdim kabloları çıkartım PSU güç düğmesini kapattım sonra 5 dk sonra tekrar açtım (açıldı) ve tahmin edin ne oldu anakarta yanan kırmızı ışık sönmüş BIOS'a girdim ilk an 45 46 derece 6 7 saniye sonra 35 34'lere kadar indi ve fan hızı açılış anın da 1000 sonra oda 5 6 saniye sonra 930 950 oldu bir de bu olay olduktan sonra BIOS'tan çıkıp kasayı yeniden başlatırken ekrandan 1 kere bip sesi geliyor sonra açılıyor akşam 12 gibi PC kapatıyorum yatıyorum sonra ertesi gün kalkıyorum saat 8 gibi falan sonra hop tekrar aynı şey CPU 88 89 fan 2050'lere dayanmış falan sonra kapat aç düzelsin ohhh miss sürekli bir döngüdeyim bilgisayar yeni bu arada GameGaraj'dan aldım 1 ay oldu sadece ekran kartını ben taktım artık isyandayım müslim baba dinliyorum kendilerine ulaştım bize gönderin falan yazmışlar ama kargo da bilgisayara bir iş gelirse sorumluluk almıyoruz yazmışlar ağa ağa bak bana bir şeyler oluyor ağa bak elim ayağım titriyor ağa kargo arabasını süren ben miyim kardeşim ben niye sorumluluk alıyorum lan garibanın yüzü ne zaman gülmüş ki bizimki gülsün hımı neyse sizce ne yapayım vallahi 2 türlü de çok kötü durumdayım.
(Bu durumdan o kadar sinirim bozuldu ki joker gibi gülüyorum artık)

dying light 2 oynarken cpu sıcaklığı 55 60 derece arası oluyor oyun oynarken de bir sıkıntı yok

Güncelleme (yemek yemeye gittim ekran kapanmış mouse tıklayarak açtım fan gine öyle aşırı hızlı çalıştı ama anakart kırmızı LED yanmıyordu hemen AIDA 64 açtım ve test sonuçları böyle arkadaşlar bu niye oluyor yav bu sefer PC kapanmadı ama bu sıcaklık ne ağa kafayı yiyeceğim artık PC bozulacak artık o derece)

AIDA64 test sonuçlarımı aşağıda paylaşacağım.

Not (bu olay 2 haftadır var ama kendi kendine kapandıktan sonra açılmaması bugün ilk defa oldu)

Dosya Ekleri

• olay olmadan önceki hali.png
    165,2 KB · Görüntüleme: 78
  • olay sırasındaki hali boşta.png
    164,3 KB · Görüntüleme: 76
  • olay sonrası hali.png
    165,9 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
@Marix Hocam size zahmet bir bakın fotolara bunların hepsini gevşetip çıkarmadan geri mi sıkayım sadece

Tamamdır hocam bir denerim birazdan size tekrar dönüş yaparım bu arada garanti bozulmaz değil mi bir de durduk yere başımıza iş almayalım hocam.

GameGaraj'dan neredeyse aynı sistemi satın almıştım ve aynı sorunu yaşıyorum, arkadaşın tavsiyesi üzerine vidaları eşit olacak şekilde gevşettim ve sıktım, CPU Turbo Boost'u da kapattım, umarım düzelir.

Aynı işlemciye sahibim. Fakat soğutucu Noctua NH-U12-A ve oyunlarda 65 dereceyi nadiren geçti. Sanırım arkadaşın bahsettiği gibi montajdan kaynaklanıyor. 13600KF serin çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…