i5-13600KF vs Ryzen 5 7600X

BerkayPAT

Megapat
Merhaba. Iki işlemci'nin de YouTube'dan oyun testlerine baktım. Bir oyunda biri onde diğer oyunda diğeri önde ama böyle olunca cok yakın performans vermesi beklenir ancak bazi oyunlarda 20FPS falan fark atiyorlar birbirlerine. Vallahi ben böyle anlayamadim donanimdan anlayan biri çift çekirdek tek çekirdek vs gibi etmenlere bakarak hangisinin daha iyi olacağını söyleyebilir mi? Temel amaç oyun ama sadece oyun olarak düşünmeyin günlük kullanım, yazılım işleri, video render, grafik işlerim de olacak.

Merhaba. Iki işlemci'nin de YouTube'dan oyun testlerine baktım. Bir oyunda biri onde diğer oyunda diğeri önde ama böyle olunca cok yakın performans vermesi beklenir ancak bazi oyunlarda 20FPS falan fark atiyorlar birbirlerine. Vallahi ben böyle anlayamadim donanimdan anlayan biri çift çekirdek tek çekirdek vs gibi etmenlere bakarak hangisinin daha iyi olacağını söyleyebilir mi? Temel amaç oyun ama sadece oyun olarak düşünmeyin günlük kullanım, yazılım işleri, video render, grafik işlerim de olacak.
Tüm bütçenizi söyleyin. 13600KF yaklaşık 2k daha pahalı bir işlemci.

Fiyat/Performans olarak AMD önde. Özellikle, Intel'in anakartları çok pahalı. Sonrasında, olay tamamen sizde bitiyor. Hangi oyunları oynuyosanız, o oyunda önde olan işlemciyi almak en mantıklısı olacaktır.
Render, yazılım,...vs. işlerinde de Intel'de P-Core E-Core muhabbetine daha fazla bir performans söz konusu, fakat sırf bu sebeple ben Intel almazdım açıkcası. Fiyat farkı ciddi çünkü.

AMD render performansında Intel'den daha iyi olması lazım, nasıl olsa çoklu çekirdek performansında Intel'den %30 daha üstün. Oyunlardaki 20 FPS fark oyundan oyuna değişiyor. Çok kafa kafaya olan işlemcilerdir kendileri zaten. 7600X almak yerine X olmayan modelini ya da 7700 tercih edebilirsiniz. 7000X serisi çok ısınıyor. Fakar soğutucum belli ikisini de soğutur derseniz 7600X'de alabilirsiniz. 7600 ile aralarında 2 fark var watt ve Watt'ı arttığı için 7600X'in performansının artması, 20 FPS falan fark eder toplasan. Render alacaksan önerim 7600X olur.

Fiyat/Performans olarak AMD önde. Özellikle, Intel'in anakartları çok pahalı. Sonrasında, olay tamamen sizde bitiyor. Hangi oyunları oynuyorsanız, o oyunda önde olan işlemciyi almak en mantıklısı olacaktır.
Render, yazılım...vs. İşlerinde de Intel'de p-Core e-Core muhabbetine daha fazla bir performans söz konusu, fakat sırf bu sebeple ben Intel almazdım açıkçası. Fiyat farkı ciddi çünkü.

Hocam anakartı da hesaplayınca ardaki fark 2000 ama kayda değer bir fark olacaksa zorlayabilirim. Dediginiz gibi sonuçta profesyonel de değilim bir render alacağım diye fazla para vermem mantıklı olmayabilir ama oyun performansinda geleceğe yonelik çok fark ederse verebilirim.

Fiyat farkı fazla. Oyun için 7600X. Uzun kullanım ve yatırım için gene 7600X. İş için 13600K daha mantıklı. Ayrıca anakart farkıda var. 13600K alıp DDR5 kullanırsanız masraf çok artar. 7600X yarı fiyatına gelir.

AMD render performansında Intel'den daha iyi olması lazım, nasıl olsa çoklu çekirdek performansında Intel'den %30 daha üstün. Oyunlardaki 20 FPS fark oyundan oyuna değişiyor. Çok kafa kafaya olan işlemcilerdir kendileri zaten. 7600X almak yerine X olmayan modelini ya da 7700 tercih edebilirsiniz. 7000X serisi çok ısınıyor. Fakar soğutucum belli ikisini de soğutur derseniz 7600X'de alabilirsiniz. 7600 ile aralarında 2 fark var watt ve Watt'ı arttığı için 7600X'in performansının artması, 20 FPS falan fark eder toplasan. Render alacaksan önerim 7600X olur.

Hocam render işi çok ciddi değil ama birkaç grafik işim olabilir hala da karar veremedim çok yakınlar herhalde ne yapsam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı