i5-14400F alınır mı?

500W PSU ucundan besliyor demek ekran karti 300W kullanimlari aşıyor demek oluyor o yüzden olabilir mi?

Ekran kartı ellemiyeceksen ve DDR5dede Intel kullanmak istiyorsan i5 14400F alabilirsin fakat DDR5'te AMD kullanicaksan i5 12400F'ya da ayni islemciyi kullanabilirsin bunun yerine ekran kartı degisirsin.
Yakın bi zamanda DDR 5 geçme gibi bi fikrim yok DDR 4 kullanmaya devam ederim i-5 12400f almak mantıklı o zaman dimi ?

Yakın bir zamanda DDR 5 geçme gibi bir fikrim yok DDR 4 kullanmaya devam ederim i5 12400F almak mantıklı o zaman değil mi?

Oyun konusunda çok performans artışı yaşamazsın ama genel kullanımda rahatlarsın ve ekran kartı degisince yasayacagın sorunlar ciddi miktarda azalacaktır fakat 3K 2.el vermek yerine 4.8k 0 veririm dersen i5 14400F alınabilir. Fakat onda da uçuk kaçık performans artmaz i5 12400F overclock hali daha iyi performans veriyor cogu oyunda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyun konusunda çok performans artışı yaşamazsın ama genel kullanımda rahatlarsın ve ekran kartı degisince yasayacagın sorunlar ciddi miktarda azalacaktır fakat 3K 2.el vermek yerine 4.8k 0 veririm dersen i5 14400F alınabilir.

Arkadaş işlemcisini yanlış yazmış.i3 12400f diye hangi işlemci kullanıyor anlamadım.i3 12100f diyorsan işler değişir.Direkt olarak 14400f geçmenizi öneririm.Daha sonra ekran kartını değişirsiniz.Yok i5 12400f kullanıyorsanız direkt ekran kartı almanızı öneririm.14400f geçmeye değmez.

Oyun konusunda çok performans artışı yaşamazsın ama genel kullanımda rahatlarsın ve ekran kartı degisince yasayacagın sorunlar ciddi miktarda azalacaktır fakat 3K 2.el vermek yerine 4.8k 0 veririm dersen i5 14400F alınabilir.

Fivem da beni kasma ve donmalardan kurtarması yeterli çok üst düzey bi performans beklentim yok bu fps hesaplama siteleri ne kadar doğru bilmiyorum ama baktığımda fps konusunda da düşük ayarlarda 80-120 diyordu o yüzden

FiveM da beni kasma ve donmalardan kurtarması yeterli çok üst düzey bir performans beklentim yok bu FPS hesaplama siteleri ne kadar doğru bilmiyorum ama baktığımda FPS konusunda da düşük ayarlarda 80-120 diyordu o yüzden.

Abartı demişler Online GTA 5 FiveM yanlış bilmiyorsam daha düşük olacaktir islemcin i3 12100F degil mi? Bana sorarsan kısa yoldan FPS artsin dersen

Arkadaş işlemcisini yanlış yazmış. i3 12400F diye hangi işlemci kullanıyor anlamadım. i3 12100F diyorsan işler değişir. Direkt olarak 14400F geçmenizi öneririm. Daha sonra ekran kartını değişirsiniz. Yok i5 12400F kullanıyorsanız direkt ekran kartı almanızı öneririm. 14400F geçmeye değmez.

Normaldede geçmeye degmez diye düşünüyorum açıkçası i3 12100F kullanıyor tahminimce RTX 4060 ile ucu ucuna darboğaz yapmiyor ya da cok nadir yapiyor RX 6600 XT falan alirsa gayet isini görecektir.

Evet işlemciyi yanlış yazmışım kusura bakmayın i-3 12100f kulanıyorum

Arkadaş işlemcisini yanlış yazmış.i3 12400f diye hangi işlemci kullanıyor anlamadım.i3 12100f diyorsan işler değişir.Direkt olarak 14400f geçmenizi öneririm.Daha sonra ekran kartını değişirsiniz.Yok i5 12400f kullanıyorsanız direkt ekran kartı almanızı öneririm.14400f geçmeye değmez.

Evet işlemciyi yanlış yazmışım kusura bakmayın i-3 12100f

İki işlemcide büyük fark yaratır.Ama daha güncel olduğu için 14400f almanızı öneririm dediğim gibi.Ama stok fanla kullanımında biraz sıkıntı yaşarsınız.Isınan bir işlemci olduğu için yanına bir de bu model kule tipi soğutucu almanızı öneririm.Kasanıza sığmazsa mini modeli de alınabilir.

Anakart uyumu vs diye bir problem olmaz. Sadece bütçe, işlemci gücü ve güç kaynağının yeterli gelmesi durumunda bütün ekran kartlarını takabilirsin. Şimdi sen bize bütçeni ve güç kaynağının kaç watt olduğunu söylersen bir öneride bulunabiliriz.

Anakart uyumu var PCI'e girisleri FPS etkiliyor cok olmasa da besleme miktarida buna dahil anakart kaldiramayabiliyor ayni islemci gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı