i5-14400F - RTX 4070 Super hazır sistem alınır mı?

Attığınız sistemler AMD aslında ben AMD'yi severim ama babam Intel istiyor Intel'le önerdiğiniz sistem var mı? Bu sisteme neden alınmaz dediniz?

Bu attığım parçalarla değiştir sistemdekini 43.500'e al.

O sistem alınmaz.

SSD Samnsung yapılıp anakart değiştirirsen bunu alabilirsin. Bir de işlemci soğutucu lazım tabii.

Bilgisayar almayı düşünüyorsanız hazır sistemlere öncelik verin. Bir çoğu toplamaya göre çok daha uygun fiyatı oluyor. Paylaştığınız sisteme gelecek olursakta, bir kaç özelleştirme yapmanız lazım ve İ5 bazı oyunlarda yeterli olmayabilir. İş programları kullanılacaksa Intel daha iyi bir seçenek olur fakat eğer oyun için satın alıyorsanız AM5 AMD işlemcilere yönelmenizi tavsiye ederim. Önü daha açık, güncel soket. Uzun süre anakart değişimine gerek kalmaz, yükseltme yaparken kafanız biraz daha rahat olur.
Ha illa Intel olacak derseniz, bu sene içerisinde Intel yeni soketli işlemcilerini tanıtacak. Nezaman çıkacağı ile kesin bir tarih yoktur. Aceleniz yoksa eğer bekleyip yeni Intel soket işlemcili bir sistem satın almanız ileriye dönük olarak çok daha mantıklı olur.

Attığınız sistemler AMD aslında ben AMD'yi severim ama babam Intel istiyor Intel'le önerdiğiniz sistem var mı? Bu sisteme neden alınmaz dediniz?
Yukarıda yazmıştım ama yeniden yazayım.
Hocam İ5 bazı oyunlarda yetersiz kalabilir ve bu sistemde ki işlemci LGA1700 soketli yani İntelin en güncel soketi diye geçiyor. Fakat Intel soket değişeceği için, yükseltme yapmak istediğinizde bu anakart ile fazla bir seçeneğiniz olmayacak. Yeni soketli işlemcileri takmak içinde Anakartın değişmesi gerekecek.
Eğer oyun için alıyorsanız bilgisayarı AMD AM5 soketli işlemcilerden tercih edin. İleride yükseltme yaparken kafanızda rahat olur, uzun bir süre yükseltme yapmazsınız hemde.

İ5 14400F'de kötü bir işlemci değil fakat bu durumu göze alarak Intel bir sistem tercih edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı