i5 14600K işlemci GTA 5'te 84 dereceyi gördü

Slowmo

Centipat
Yer
San Francisco
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Z790 GAMING PLUS WIFI - i9-14900k - RXT 4090 - DDR5 7200 Mhz Ram
Meslek
Ord.Prof.Dr.Slowmo
i5-14600K işlemcim var. GTA 5'te 84 dereceyi gördü. Acaba sıvı soğutucu yetersiz mi? Nasıl soğutabilirim?
Sıvı soğutucu olarak DeepCool LE300 mars 120mm LED sıvı işlemci soğutucu kullanıyorum.

120mm neredeyse stock fan ile aynı diyeceğim şimdi de olmayacak, en az 360 alınmalı hadi o da yoksa en azından 240 mm alınmalı, kule tipi soğutucu alın bütçe söyleyin önerelim.

Thermal macun surdunuz mu sivi sogutucuyu takarken veya jelatin olmasi lazim onuda sokmeniz lazim ilk defa mi oldu?

Aynı işlemci bende var. Çift fanlı kule tipi soğutucu, 3 adet egsoz fanı ve daha iyi ısı dağılımı için işlemci braketi almama ve biostan undervolt yapmama rağmen işlemci kullanımının %50'yi geçtiği oyunlarda (dead space remake, spiderman remastered gibi) işlemci ısınarak frekans kısıyor. Bu işlemci için en az 280mm sıvı soğutma gerekiyor. Ben de parayı topladığımda sıvı soğutmaya geçeceğim.

Thermal macun surdunuz mu sivi sogutucuyu takarken veya jelatin olmasi lazim onu da sokmeniz lazim ilk defa mi oldu?

Aynı işlemci bende var. Çift fanlı kule tipi soğutucu, 3 adet egzoz fanı ve daha iyi ısı dağılımı için işlemci braketi almama ve BIOS'tan undervolt yapmama rağmen işlemci kullanımının %50'yi geçtiği oyunlarda (Dead Space remake, Spider-Man Remastered gibi) işlemci ısınarak frekans kısıyor. Bu işlemci için en az 280mm sıvı soğutma gerekiyor. Ben de parayı topladığımda sıvı soğutmaya geçeceğim.

Kasaya maximum 240 mm sıvı soğutma takılıyor benim. Hava soğutma sığar mı bilmiyorum alanım çok dar.

Thermal macun surdunuz mu sivi sogutucuyu takarken veya jelatin olmasi lazim onu da sokmeniz lazim ilk defa mi oldu?

Evet yeni sürdüm 20 gün oluyor bayağı yaydım güzelce sürdüm.

120mm neredeyse stock fan ile aynı diyeceğim şimdi de olmayacak, en az 360 alınmalı hadi o da yoksa en azından 240 mm alınmalı, kule tipi soğutucu alın bütçe söyleyin önerelim.

3 bin TL bütçem. Max 240 mm sıvı soğutucu sığıyor kasaya. Kasam küçük maalesef. 360 alsam dışına taksam olur mu? Ya da 280 mm bilmiyorum. Hava soğutucu önerir misiniz iyisinden.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı