I5 14600KF+RTX 4060 vs i5 14400F+RTX 4060 Ti

Sizin yerinizde olsam şuanki aklım ile beraber RTX 4060 Ti ve i5 14400F sistemini tercih ederdim. Performans, ileriye dönüklük açısından.

Bir ekran kartının peynir ekmek gibi satılması o ekran kartının iyi olduğu anlamınamı geliyor? Öyle düşünüyorsan yazık cidden. 7800XT ve 7500F darboğaz yapmaz saçma sapan darboğaz sitelerinden baktıysan böyle düşünmen normal. O işlemci 9070 sistemlerde bile kullanılıyor darboğaz yazısını gördükten sonra diğerlerini okumadım zaten.

Internette dolasan fiyat etiketleri ile 2-3 yazi ve rakamla aşırı yuzeysel olarak ifade edilmis benchmarklari bir kenara koyarak bir daha dusunun derim. 4060 bu kadar "israf" olsa peynir ekmek gibi satilir mi hiç?

Sana kim para israfı dedi onu da desene bana, 4060 Ti para israfı, fiyatları kazık şu anda.
Haberin yok galiba? Peynir ekmek gibi gitmesinin sebebi 4060'ın ucuz olması, Ti ekmek gibi gitmiyor.

Oncelikle konu sahibi iki sistem arasinda secim yapmak istemis ve siz bunu konu disina cikararak tamamen bambaska bir sistem onerdiniz. Adam sizden boyle bir şey mi sordu? Kesinlikle hayir?

Daha iyi sistem öneriyoruz, konu sahibi nerede sistem önermeyin diye yazdı? Tamamen bahane bu.

7500F guzel bir islemci ama 14600KF gibilerin altinda kalıyor. Ozellikle cok cekirdekli performans acisindan

Oyun oynayacak konu sahibi, bu işlemcilerin oyuna etki edeceği seneryoda 10FPS Falan değişir, kart tarafında biri 4070S dengi sen 4060 Ti öneriyorsun.

7800XT guclu olabilir ama CPU agirlikli oyunlarda 7500F ile darbogaz sokabilir.

? Bu ikilinin darboğaza girmesi imkansız, kanıtınız nerede?
İşlemci ağırlıklı oyunlarda kart kullanılmadığı için buna darboğaz demiyorsunuzdur umarım.

A serisi anakart koymak VRM sogutmasini cope atmak demek. Bu da 7500F bile tam performans verebilir mi o da supheli.

1K Fark ile B650 alabilir, bu da bahane değil, tam performansı gayet verir, kaliteli bir A serisi anakart o.

4060'a "para israfi" demek sacmalik. Kendim bizzat kullanıyorum ve gayet de yeterli. Bu bile yeterli bir kanit zaten.

Kişiden kişiye değişir, ben 2K oynuyorum benim için yeterli değil, hiçbir yerde para israfı demedim, 4060 Ti konuşuyoruz, 4060 değil.

FHD 60-100 FPS hedefleyen kullanicilar icin 4060 fazlasiyla yeterli bir kart.

Onun için üretildi zaten, ancak fazlası göz çıkarır mı? Çıkarmaz.

• Ustelik FSR optik hizlandiricilar kullanmiyor, bu kadarini da biliyorsunuz herhalde degil mi? Yani frame interpolation icin GPU donanimina degil sadece yazilim hesaplamalarina bagli. Yapay cerceveler DLSS 3 kadar stabil degil yani.

Sence FSR'a gerek var mı? 4060 DLSS açsa bile yetişemez 4070S dengi bir karta.
Çok istiyorsan diyeyim, 4060 tamamen para israfı, çok az üstünde kat kat güçlü 7700XT var, 4060 Ti fiyatına 7800XT var.

Bu konuşmayı düşük bütçede yapsan tamam derim, 35k bütçede 4060 savunuyorsun arkadaşım, kat kat güçlü kart almak varken gelip VRM, yok KS hangisini alayım diyor sistem niye öneriyorsunuz, yok işlemci denk değil falan diye savunuyorsun.
Ne malum KS'nin A serisi anakart kullanmadığı, nereden biliyorsun bu bilgileri? FSP'ye bilinmiyor dedin en basitinden.

Tamamen kendi kartın olduğu için savunuyorsun, 35k bütçede 4060/ti alınmamalı diyorum.
Kısacası gereksiz şeyleri yazmana gerek yok, KS'ye sistemimizi önerdik, gayet daha güçlü sistem, 35k bütçede 4060 önermeye devam etmeyin.

9070 sistemlerde dahi kullanildigi darbogaz yapmayacagi anlamina mi geliyor peki? Bir GPU'nun peynir ekmek gibi satilmasi iyi oldugu anlamina gelmiyor demenle ayni sey bu. Kendi kendinle celisiyorsun. Islemci agirlikli oyunlarda 7800XT ile darbogaz olma ihtimali yok degil ayrica. Ayrica "darboğaz yazısını gördükten sonra diğerlerini okumadım zaten" demeniz de ne kadar kati bir cahillik icinde oldugunuzu yeterince ortaya koyuyor. Tartismaya degmezsiniz.

7500F, 4080'e kadar rahatça besleyebilir, 4080S'i 2K'da besleyebilir.
İnan sandığından daha bilgiliyim, bana cahil demen gülünç.
35k bütçeye 4060 öneriyorsun, hayır savunulacak yanıda yok DLSS falan diyorsun.

Tartışmaya değmezsiniz diyen biri 4060 öneriyor yazık cidden. Bilgisayar önermek pek sizlik gibi değil galiba 9070 sistemlerde darboğaz yapmıyorsa mantıklı düşünebilirsen eğer 7800XT'de de yapmayacağını anlarsın kendimle çelişmiyorum okuduğunu anlayamıyorsun gibi duruyor. Yazdıklarının hepsini okumadım çünkü her kelimesi saçmalıktan ibaret

Böyle bir cümle kuran biriyle tartışmaya girmem bile

4060'in bu kadar tercih edilmesi f/p acisindan mantikli oldugunu ortaya seriyor zaten. "Pahaliysa iyi ucuzsa cop" gibi mantiksiz bir alginiz var sanki?
Daha iyi sistem öneriyoruz, konu sahibi nerede sistem önermeyin diye yazdı? Tamamen bahane bu.
Adam kendisi iki secenek belirlemis. Adamin net olarak ihtiyacini (spesifik olarak ne turdeki oyunlar icin kullanilacak) ve beklentileri dogru duzgun bilmeden butceyi degistiriyorsunuz. O zaman herkes kafasina gore oneri yapsin, konunun anlami kalmaz.
Oyun oynayacak konu sahibi, bu işlemcilerin oyuna etki edeceği seneryoda 10FPS Falan değişir, kart tarafında biri 4070S dengi sen 4060 Ti öneriyorsun.
10 FPS fark oyuna ve CPU kullanimina gore degisir. Bannerlord gibi oyunlarda 14600KF oyle 10 FPS degil, 40-50 FPS fark yaratir. Boyle sacma ve yuzeysel genellemeler yapmayin lutfen.
? Bu ikilinin darboğaza girmesi imkansız, kanıtınız nerede?
İşlemci ağırlıklı oyunlarda kart kullanılmadığı için buna darboğaz demiyorsunuzdur umarım..
CPU agirlikli oyunlarda GPU tam kapasite calismazsa bu da darbogazdir. Bunu "olmaz" diye kesip atmak bilgisizlikten baska bir sey degildir. 7500F ile 7800XT arasindaki iliski her ne kadar dengeli olsa da her oyun icin mutlak "darbogaz yapmaz" demek yanlistir.
1K Fark ile B650 alabilir, bu da bahane değil, tam performansı gayet verir, kaliteli bir A serisi anakart o.
Kendi celiskiniz. Madem fark 1k o zaman gidin B650 onerin arkadas, ne diye A serisi savunuyorsunuz burada? Hem kaliteli olsa ne yazar? A serisi anakart bu. VRM, baglanti noktalari ve genisletilebilirlik gibi acilardan son derece kisitlilar. Kaliteli olmasi ust seviye bilesenlerle iyi calisacagi anlamina gelmiyor.
Sence FSR'a gerek var mı? 4060 DLSS açsa bile yetişemez 4070S dengi bir karta.
Konuyu sapitma istersen. FSR donanimsal hizlandirici kullanmiyor dedim. Az odaklanalim?
Çok istiyorsan diyeyim, 4060 tamamen para israfı, çok az üstünde kat kat güçlü 7700XT var, 4060 Ti fiyatına 7800XT var.
Hem daha pahali hem de guc tuketimi daha yuksek. Gidin de 7800XT alana da az daha koyup 7900XT al dersiniz artik.
Butceyi donanimlarin dengesine gore kullanirsin kardesim, sirf butceyi doldurmak hedef degildir hic bir zaman. 4060 FHD icin yetip de artiyor, niye gereksiz yere daha pahali bir kart onerelim? Eger tum butce GPU'ya yigilacaksa tamam, islemciyi de dusuk tutun hatta. Ama kalkip da 14600KF + 4060 gibi son derece DENGELI bir sistemi kotulemek de sacmalik. Butceyi adam akilli dogru bir sekilde dagitmak gerekir, sirf 35k var diye gereksiz yere GPU kasmak zorunda degiliz.

Tamam artik anladim ne kadar cahil oldugunu. Rezillik resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…