Internette dolasan fiyat etiketleri ile 2-3 yazi ve rakamla aşırı yuzeysel olarak ifade edilmis benchmarklari bir kenara koyarak bir daha dusunun derim. 4060 bu kadar "israf" olsa peynir ekmek gibi satilir mi hiç?
Sana kim para israfı dedi onu da desene bana, 4060 Ti para israfı, fiyatları kazık şu anda.
Haberin yok galiba? Peynir ekmek gibi gitmesinin sebebi 4060'ın ucuz olması, Ti ekmek gibi gitmiyor.
Oncelikle konu sahibi iki sistem arasinda secim yapmak istemis ve siz bunu konu disina cikararak tamamen bambaska bir sistem onerdiniz. Adam sizden boyle bir şey mi sordu? Kesinlikle hayir?
Daha iyi sistem öneriyoruz, konu sahibi nerede sistem önermeyin diye yazdı? Tamamen bahane bu.
7500F guzel bir islemci ama 14600KF gibilerin altinda kalıyor. Ozellikle cok cekirdekli performans acisindan
Oyun oynayacak konu sahibi, bu işlemcilerin oyuna etki edeceği seneryoda 10FPS Falan değişir, kart tarafında biri 4070S dengi sen 4060 Ti öneriyorsun.
7800XT guclu olabilir ama CPU agirlikli oyunlarda 7500F ile darbogaz sokabilir.

? Bu ikilinin darboğaza girmesi imkansız, kanıtınız nerede?
İşlemci ağırlıklı oyunlarda kart kullanılmadığı için buna darboğaz demiyorsunuzdur umarım.
A serisi anakart koymak VRM sogutmasini cope atmak demek. Bu da 7500F bile tam performans verebilir mi o da supheli.
1K Fark ile B650 alabilir, bu da bahane değil, tam performansı gayet verir, kaliteli bir A serisi anakart o.
4060'a "para israfi" demek sacmalik. Kendim bizzat kullanıyorum ve gayet de yeterli. Bu bile yeterli bir kanit zaten.
Kişiden kişiye değişir, ben 2K oynuyorum benim için yeterli değil, hiçbir yerde para israfı demedim, 4060 Ti konuşuyoruz, 4060 değil.
FHD 60-100 FPS hedefleyen kullanicilar icin 4060 fazlasiyla yeterli bir kart.
Onun için üretildi zaten, ancak fazlası göz çıkarır mı? Çıkarmaz.
- Ustelik FSR optik hizlandiricilar kullanmiyor, bu kadarini da biliyorsunuz herhalde degil mi? Yani frame interpolation icin GPU donanimina degil sadece yazilim hesaplamalarina bagli. Yapay cerceveler DLSS 3 kadar stabil degil yani.
Sence FSR'a gerek var mı? 4060 DLSS açsa bile yetişemez 4070S dengi bir karta.
Çok istiyorsan diyeyim, 4060 tamamen para israfı, çok az üstünde kat kat güçlü 7700XT var, 4060 Ti fiyatına 7800XT var.
Bu konuşmayı düşük bütçede yapsan tamam derim, 35k bütçede 4060 savunuyorsun arkadaşım, kat kat güçlü kart almak varken gelip VRM, yok KS hangisini alayım diyor sistem niye öneriyorsunuz, yok işlemci denk değil falan diye savunuyorsun.
Ne malum KS'nin A serisi anakart kullanmadığı, nereden biliyorsun bu bilgileri? FSP'ye bilinmiyor dedin en basitinden.
Tamamen kendi kartın olduğu için savunuyorsun,
35k bütçede 4060/ti alınmamalı diyorum.
Kısacası gereksiz şeyleri yazmana gerek yok, KS'ye sistemimizi önerdik, gayet daha güçlü sistem, 35k bütçede 4060 önermeye devam etmeyin.