i5-2400 Sistem GTA 5 gibi oyunları kaldırır mı?

Hocam çok züppe olduğunuzu düşünüyorum. 30 FPS gayet yeterli bir deneyim bu tarz bir donanıma sahip bir kişi için. Ağır animasyonlara sahip bir oyun ve oyüzden sırıtmaz.

Çok züppe değilim. Yıllarca PS3'de oyun oynamış birisiyim fakat artık 2024 standartlarında bir oyuncuyum. 30FPS ve droplarla zevk almanın inan bana savunalacak hiçbir tarafı yok. Ağır animasyonlara sahip kısmında ise, az önce sen dememiş miydin 2013'de çıkan ve 2015'de portlanan bir oyun diye :D. Eğer böyleyse, GTA 5 11 yıllık bir oyun. Ve bu donanımlar 11 yıllık bir oyunu düzgün bir şekilde oynatamıyor :).

@erdemst17 dostum 1080p medium 30 fps. Gayet yeterli bir değer.
GTA 5'in kendi medium ayarlarında anti-aliasing açıktır. Bunda ise hem performans için kapanmış, hem de 30FPS'in altına düşüp drop yeniyor. Günümüz şartlarında yeterli kelimesinin yanından bile geçemiyor.

Sen R7 gibi bir karttan 100+ fps oynatmasını mı bekliyorsun?

Al lazım olur.

Ben R7 240'dan hiçbir şey beklemiyorum ve hiçbir şey beklenmemesini söylüyorum. Birşeyler bekleyen sizlersiniz ve halen diretiyorsunuz. Bu kartla hiçbir şekilde GTA 5'den zevk alınabilebilecek fps değerleri alınmıyor.

Grafik motoru veyahut fizik motoru değiştimi? Hayır. O yüzden fps çok az değişiklik gösterecektir
2016-2017'den itibaren hep aynı değil. Neden mi? Çünkü GTA 5 değişmese bile işletim sistemininin kendi başına kullandığı kaynak değerleri değişiyor. 2016'daki windows 10 ile şu anki windows 10'un boşta ve günlük kullanımdaki RAM kullanımlarını kıyaslarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 2016'da belki bu sistemle oynanabilirdi. Ama şimdi değil.

Zaten cevap verdiğim soru.

Size daha cevap vermeyeceğim ve sessize alacağım. Gece gece saçma bir nedenle sinirimi bozmama gerek yok. Kaldı ki ne anlatsam da anlamıyorsunuz. İyi öyle olsun. 1080p "medium" ayarlarda zevk alınabilecek bir şekilde oynatıyor :).

Çok züppe değilim. Yıllarca PS3'de oyun oynamış birisiyim fakat artık 2024 standartlarında bir oyuncuyum. 30FPS ve droplarla zevk almanın inan bana savunalacak hiçbir tarafı yok. Ağır animasyonlara sahip kısmında ise, az önce sen dememiş miydin 2013'de çıkan ve 2015'de portlanan bir oyun diye :D. Eğer böyleyse, GTA 5 11 yıllık bir oyun. Ve bu donanımlar 11 yıllık bir oyunu düzgün bir şekilde oynatamıyor :).
Bu karta ölsemde para vermem ama eğer bu karta muhtaçsam ve attığım videoda ki performansı veriyorsa, genede zaferdir. GTA 5'i gölgeler kapalı 20 FPS'te oynadım, PS4'te de oynadım ve Ultra 1080p ile 90 FPS'te oynadım. Ama sırf "2024 yılında 30 FPS işkence ve 10 yıllık kart zor açıyor" diye, "bu kart bu oyunu açmaz" demem. Bariz bir şekilde oynanabilirtesi var.

Ama sizin gözlerini dayanamıyorsa, yapacak birşey yok. Genede cevap "oynanılabilir" yada benchmark kanalların dediği gibi: "playable"

Size daha cevap vermeyeceğim ve sessize alacağım. Gece gece saçma bir nedenle sinirimi bozmama gerek yok. Kaldı ki ne anlatsam da anlamıyorsunuz. İyi öyle olsun. 1080p "medium" ayarlarda zevk alınabilecek bir şekilde oynatıyor :).
Merak etmeyin. Siz beni, kendinizden bile daha çok sinirimi bozdunuz. Egolu cevabınız ve küçümseyici gözleriniz ile çekilmeniz daha doğru olur zaten. Umarım bi daha tartışmayız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı