i5-2400 Sistem GTA 5 gibi oyunları kaldırır mı?

Ekran kartı %40 kullanıyor hocam anlamıyorum deli oluyorum ayarları fullüyorum neredeyse ekran kartının Zula'sını patlatacağim ancak ne enteresandır ki eski GT9800 %90 civarlarında kullanırken 1050 kullanmıyor.
İlerde iyi bir sistem alıp değerlere bakmadığın günler olur inşallah hocam.

Abilerim sistemim iyi zaten ama Allah daha iyisini nasip etsin küçük kardeşime eğlenmelik topluyorum.
Hocam genede siz güncellemek isterseniz, 500W PSU ve i5 3570 ile RX 580'i kullanabilirsiniz.
Ayrıca bir tanede 8 GB RAM takın. O zaman iş görür ve güzel bir sistem olur.
Konuda çöplüğe döndü, takip etmesi zor.

MSi GTX 1050 GAMİNG X 2Gb ekran kartını satıp üstüne para koyup RX 580 geçmek mantıklı olur mu i5 3470 işlemcide?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Win 10, 8 GB RAM 2021

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Win 10, 8 GB RAM 2019 (i5 3330, 2400'e yakındır.)

Win 10, 16 GB RAM ama oyun 7.5 GB tüketiyor Windows ile. 2021

GTA 5, 2013 yılında PS3 için çıkmış bir oyun. 2015'te ise bilgisayara portlandı. Hikaye modu güncelleme almıyor, oyüzden 2016, 2017'den sonra hep aynı neredeyse. Intel HD bile açıyor oyunu, oyun en düşükte 3 GB RAM yiyor. Windows ise 4 GB. Zaten harici kart, VRAM desteği istemez.

1. 720P Medium. Anti-aliasing hiçbiri açık değil. Anti-aliasing hiçbiri açık olmadan hele ki çözünürlük düşürünce ağır bir pikselleşme yaşanacaktır.
  2. 2019 ile aramızda 5 yıl fark var. 1080P Low ile 30FPS anca. Üstüne yer yer 30FPS altına inip drop yeniyor. Anti-aliasing'ler gene açık değil.
  3. RAM kullanımları yer geçtikçe artıyor. Yaklaşık yarım saatlik bir kullanımdan sonra ağır drop yenmeye başlanacaktır zira RAM darboğazı yaşanıyor. Ayrıca windows 8GB'ın 8 inide kullanmaz. Yeni işlemler için her zaman yer bırakır. 8GB'ramden hesap etmeyin o yüzden. Onların da ötesinde, 30FPS...
Şimdi tekrardan soruyorum. Bunlar zevk alınacak bir grafik - fps değerleri mi?

2016-2017'den itibaren hep aynı değil. Neden mi? Çünkü GTA 5 değişmese bile işletim sistemininin kendi başına kullandığı kaynak değerleri değişiyor. 2016'daki windows 10 ile şu anki windows 10'un boşta ve günlük kullanımdaki RAM kullanımlarını kıyaslarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 2016'da belki bu sistemle oynanabilirdi. Ama şimdi değil.

Intel HD (ki hangi modeli dememişsin o yüzden i5-2400'ün dahili HD 2000'i sayıyorum) menüye bile açamaz.

1. 720P Medium. Anti-aliasing hiçbiri açık değil. Anti-aliasing hiçbiri açık olmadan hele ki çözünürlük düşürünce ağır bir pikselleşme yaşanacaktır.
  2. 2019 ile aramızda 5 yıl fark var. 1080P Low ile 30FPS anca. Üstüne yer yer 30FPS altına inip drop yeniyor. Anti-aliasing'ler gene açık değil.
  3. RAM kullanımları yer geçtikçe artıyor. Yaklaşık yarım saatlik bir kullanımdan sonra ağır drop yenmeye başlanacaktır zira RAM darboğazı yaşanıyor. Ayrıca windows 8GB'ın 8 inide kullanmaz. Yeni işlemler için her zaman yer bırakır. 8GB'ramden hesap etmeyin o yüzden. Onların da ötesinde, 30FPS...
Şimdi tekrardan soruyorum. Bunlar zevk alınacak bir grafik - fps değerleri mi?

2016-2017'den itibaren hep aynı değil. Neden mi? Çünkü GTA 5 değişmese bile işletim sistemininin kendi başına kullandığı kaynak değerleri değişiyor. 2016'daki windows 10 ile şu anki windows 10'un boşta ve günlük kullanımdaki RAM kullanımlarını kıyaslarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 2016'da belki bu sistemle oynanabilirdi. Ama şimdi değil.

Intel HD (ki hangi modeli dememişsin o yüzden i5-2400'ün dahili HD 2000'i sayıyorum) menüye bile açamaz.
Hocam çok züppe olduğunuzu düşünüyorum. 30 FPS gayet yeterli bir deneyim bu tarz bir donanıma sahip bir kişi için. Ağır animasyonlara sahip bir oyun ve oyüzden sırıtmaz.

Arkadaş indirip kendi görsün, sizde muhalefet yapmaya devam etmeyin, konuda kapansın.

@erdemst17 dostum 1080p medium 30 fps. Gayet yeterli bir değer. Sen R7 gibi bir karttan 100+ fps oynatmasını mı bekliyorsun? Ayrıca oyun istediği kadar güncellensin. Grafik motoru veyahut fizik motoru değiştimi? Hayır. O yüzden fps çok az değişiklik gösterecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı