i5 2400 sistem yenileme

Fmsha

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2016
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 600-700 lira gibi bir bütçem var, bilgisayarı 0'dan toplayacaktım fakat 1,2 yıllık ekran kartı yenilesem beni idare eder diye düşünüyorum, i5 2400'ün yanına gtx 950 alsam herhangi bir sıkıntı olur mu ? Anakart için güncel değil diyorlar ama yavaş yavaş sistemi toplarken skylake'e geçeceğim o yüzden anakartı ve işlemciyi şu an hiç ellemiyorum, oyun performansına çok etkisi olmaz sanırsam. ( cs go oynuyorum )

Aşağıda ise CPU-Z nin değerlerini koydum. 1,2 yıl ddr3 de kalsam ve ram 4 gb kalsa sıkıntı yaratır mı ?
Dediğim gibi 1,2 yıl içinde işlemciyi+anakartı+ramleri+kasayı değiştiricem, oynadığım oyunlar pek güncel olmadığı için ertelemek istiyorum.


CPU 1.png
CPU 2.png
CPU 3.png
CPU 4.png
CPU 5.png
cpu 6.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4GB ram ve 950 takviyesi ile sisteminize hayat verebilirsiniz. 4GB ram takviyesi ile 8gb ram'e sahip bir sisteminiz olmuş olacak. 8GB ram 2-3 yıl daha oyun ihtiyaçlarını karşılar. Zaten çok güçlü bir oyun sisteminde işlemci ve ram'den ziyade ekran kartına önem vermelisiniz. 950 bu işlevi görecektir. Şüpheniz olmasın.
 
Peki ram2 slotu boş sanırsam kasaya bakmamıştım cpu-z de 2. slot boş görünüyor. 1 tane 4 gb Ddr3 1333 mhz cl9 ram alacağım sadece uyumlu olur mu ikisi ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı