i5 2400 sisteme yükseltme

1050 Ti'yi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Güç kaynağını değiştirmenize gerek yok bu ekran kartı için. Kalitesiz ise PSU, High Power 80+ 500 Watt'lık bir PSU alabilirsiniz. RAM de eklemeyin. Gereksiz masraf olur.
Teşekkürler ilginiz alakanız için bu şekilde yapacağım

İşlemcin şimdiki 7400'ün en fazla %30 gerisinde performans olarak ve hala daha 4 çekirdekli gayet de yeterli.
1.451 lira tutuyor burası. HDD'ın 5400RPMmiş, bu kabul edilemez. 7200 olana terfi etmelisin. Ya da SSD alabilirsin, sisteme gerçekten can katıyor.
Markasına güvenmedim güç kaynağının, önerdiğimi alabilirsin. Bunun yerine bir üst modeli CX serisinden tercih edilebilir. 580'ler çok pahalı, ama zaten 480 ile aynı kart farklı değerler temelinde o yüzden 480 4GB gayet iyi bir tercih.
Bu yukarıdakileri ve anakartı aldıktan sonra kalan parana SSD de alırsan tam olur. Anakartı internetten bulamazsan Mecidiyeköy'deki bilgisayarcılara bir uğra vardır orada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu şekilde bir tercih yaptım senin düşüncen nedir?

dsf.png

EVEREST markasına kesinlikle güven olmaz. Biraz daha fazlasını verip 470 ya da 570 alabilirsin ki 1050Ti'dan daha performanslıdır. Ben 339 liraya 275GB Crucial Mx300 aldım, gayet memnunum, biraz fazla verip 2 katına katlayabilirsin SSD kapasiteni ama WD' nin SSD'si alınabilir. Güç kaynağı olarak kullanmadım o markayı, pek kullanan tanıdığım da yok ama 600w istiyorsan ben Aerocool KCAS 600W kullanıyorum, öneririm.

Ryzen 5 1400 + B350 + 2x4GB 2666MHz DDR4 = 1.365 TL

Geriye kalan 635 TL ile GTX 1050 Ti rahat rahat alınır, güç kaynağın yeterli.

Daha güçlü PSU'ya ihtiyacın yok. Gün geçtikce bileşenlerin güç tüketimi azalıyor. Elindeki işlemci i3 7100 ile aynı seni halen idare eder aslında. Bence şu an için ekran kartı haricinde bir şey alma, ekran kartınıda RX 570 8GB al ki ileri dönük olsun. 2017'nin ikinci yarısında Ryzen 3 işlemciler piyasaya çıktığında, 4/4 çekirdekli Ryzen 3 işlemci ve B350 anakart ile birlikte, DDR4 bellek alırsın on numara olur. Dikkatini çektimi bilmem ama en alt model Ryzen 5 1400'ün fiyatı i5 6400'den ucuz olmasına rağmen, i5 7600K'dan bile birazcık daha güçlü. Aynı şekilde muhtemelen en ucuz Ryzen 3 işlemci, i5 7400 performansı verebilir.

120 GB çok az hocam. Yerinizde olsam 600 lira civarında 480 GB olanlar var. Ben notebook upgrade'i için almıştım zamanında. 500/400 okuma yazma hızları vardı. Hiçbir sıkıntı çıkartmadı. Modelin adı UV 400'dü galiba. Forumlarda pek önermiyorlar ama ben test ettim onayladım. :)
Eski kasa çok mu kötü?
Bu arada seçtiğin kasa pek kullanışlı olmayabilir. Öyle tahmin ediyorum ki Vatan'dan alacaksınız. Arkadaşlar Everest'e pek sallıyorlar ama o marka dışında Zalman var. Diğer markaların doğru düzgün kasaları 500 liradan başlıyor Vatan'da. Corsair'in ve diğer bilinen markaların 300 lira civarındaki kasaları çok küçük ve kablolama yapmak da zor. Ayrıca çoğunda sadece bir fan takılı geliyor.

Kardeşim Vatan'dan alacaksanız size bir liste de ben yapıyorum.

IMG_1133.PNG

IMG_1134.PNG

Kasa konusunda sıkıntın olmasın yakından inceledim. Küçük kasa seviyorsanız aynı markanın piyano kasası var. O da 160 lira falandı.

Bence ekran kartınız, RX 570 veya RX 580 almanı öneririm. Yine de siz bilirsiniz. Bütçe GTX 1050Ti'ye yetiyorsa, onun yerine RX 470 veya RX 570 alın. Bütçem biraz daha geniş diyorsan, RX 480 veya RX 580 almalısın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı