i5 2410M & GT520M bilgisayarda hangi işletim sistemi kullanılmalı?

i5 2410M işlemcinin end of servicing zamanı 2019 bu mantığa göre bu sistemde kullanılmaz artık.

Bu sistemin en ideal performans ile çalışabileceği Microsoft ürünü Windows 7'dir.

Dipnot: İşlemci tam 12 yıl önce satışa sunulmuş idi.

Steam 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla Windows 7 ve Windows 8 desteğini resmi olarak sonlandıracağını açıkladı.

Windows XP ile Steam çalıştıranlar var. Yani desteğini kesmesi bir daha çalıştıramayacağımız anlamına gelmez. Ama orijinal Steam indirilmez.

Windows XP ile Steam çalıştıranlar var. Yani desteğini kesmesi bir daha çalıştıramayacağımız anlamına gelmez. Ama orijinal Steam indirilmez.
Hocam çalıştıran olabilir ama iş pratiğe geldiğinde sorunlar sıkıntılar baş ağrıtır. Mesela Win7'de de Chrome gibi tarayıcıların eski sürümlerini çalıştırıp, kullanalabiliyorum diyen var. Ama her siteye girebilir mi açabilir mi orası meçhul.

Onun dışında resmi destek kesilmesinden ziyade temel programların desteğini kesmesi asıl iş bitirici olandır. Haklısınız o konuda. Ve bu aradaki süre yaklaşık 1,5-2 yıl.

Hocam çalıştıran olabilir ama iş pratiğe geldiğinde sorunlar sıkıntılar baş ağrıtır. Mesela Windows 7'de de Chrome gibi tarayıcıların eski sürümlerini çalıştırıp, kullanalabiliyorum diyen var. Ama her siteye girebilir mi açabilir mi orası meçhul.

Onun dışında resmi destek kesilmesinden ziyade temel programların desteğini kesmesi asıl iş bitirici olandır. Haklısınız o konuda. Ve bu aradaki süre yaklaşık 1, 5-2 yıl.

Şu an Windows 7'ye geçtim hocam. Windows 7 toplu Update yaparsanız bir sorun çıkarmıyor. Bir de driver yüklemek uğraştırıcı.

Bence 10 Home ile temiz bir format atıp devam edin. Cihazınız Windows 10 için o kadar da kötü değil. Benim içim pek sinmese de Atlas OS, Revi OS gibi düzenlenmiş versiyonlar da bakabilirsiniz ama ben sizin sisteminizde 10 Home'dan çok bir farkı olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı