i5-2450M Undervolt yapma

Çözebileceğinizi sanmıyorum garanti bile çözemedi, 90 derece ya da 80 civarına çıkınca otomatik yarıya indiriyor.
Çok emin olma. Çözdüğüm konulara bakabilirsin. Zaten forumda da epey bilinir.
Hocam şimdilik ThrottleStop uygulaması üzerinden turbo modu kapadım ve GHZ'i 2,3'e sabitledim. Bunları yapmadan önce boşta 50 derece altına inmiyordu şimdi 46 42 civarlarında gezmekte. Yükte 90'a kadar dayanmıştı şimdi ise 84-77 aralarında geziyor. Sıcaklıklara HWMonitör ile baktım. Bir de hocam konuyla alakasız ama ben 21h2 simgelerini windows7 de masaüstündeki klasörlere uyguladım. Bu performans düşürür mü?
Hayır performans düşürmez.

UV falan yapabilsek baya kontrol altına alınır o işlemci.

@erengore hocam en azından sıcaklık düşürmek için bir kaç ayar yapabilir miyiz? CS:GO'da 50 FPS oynuyorum fazla fps düşürmeden sıcaklık düşürme imkanımız var mı ayarlar ile? 1 saat sonra falan sıcaklık 99'a dayanıp kapanıyor bilgisayar alt tab attığm an 60 lara düşüyor.

@erengore hocam en azından sıcaklık düşürmek için bir kaç ayar yapabilir miyiz? CS:GO'da 50 FPS oynuyorum fazla fps düşürmeden sıcaklık düşürme imkanımız var mı ayarlar ile? 1 saat sonra falan sıcaklık 99'a dayanıp kapanıyor bilgisayar alt tab attığm an 60 lara düşüyor.
alt tab atınca windows otomatik csgoya yük düşürüyor geri girdiğinizde fark ederseniz 10fps den falan yukarı çıkmayı başlar, sogutma sisteminizde ve anakartınız da sıkıntı yüksek ihtimal

alt tab atınca windows otomatik csgoya yük düşürüyor geri girdiğinizde fark ederseniz 10fps den falan yukarı çıkmayı başlar, sogutma sisteminizde ve anakartınız da sıkıntı yüksek ihtimal
Hocam sorun soğutma zaten. Bilgisayar eski olduğu için temizlemeye para vermedim yazın yeni bilgisayar alacağım. Ben ThrottleStop fln üzerinden sıcaklık düşürmek için yollar arıyorum.

FIVR ve TPL ayarlarını at.

Bilgisayara erişimim olduğunda atacağım.
1647866677587.png

Hocam FIVR bölümünü bulamadım.
@erengore

Son düzenleme:
Çarpan düşürebiliriz. Yani performanstan ödün vereceksin hocam.
Hocam Set Multipler ayarını 20 yaptım ve oyuna öncelik olarak yüksek veriyordum bunu normalin üstündeye çekip bir config uyguladım 50 fps sabit dropsuz en fazla 91 derecede oynuyorum.
Düzeltme: 50 fps sabit değil ortalama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı